I dag er det 23 år siden vores forældre flyttede fra Frederiksberg til Roskilde

Sjovt nok er det også den dag en barndomskammerat, Casper Marti-Beckmann, fylder 34. Vi brugte mange timer sammen i sin tid, og selvom jeg ganske kort (ca. 1994) flyttede ind til Frederiksberg og boede på et værelse i en taglejlighed mens jeg studerede på Handelshøjskolen, så voksede vi åbenbart fra hinanden. Jeg er kun glad for at høre han og kæresten har det godt, og vist er rykket ned mod Næstved.

Frederiksberg — før og nu

Mange vil have helt nye fornemmelser i forhold til Frederiksberg, og det er fint nok. Men meget af den stemning der adskilte Frederiksberg fra resten af København er forsvundet i dag. Dog husker jeg (med stor nostalgi) at kinesergrillen på Gl. Kongevej stadig eksisterer, og Krøyers Haver er også stadig velkørende restauranter. 90’eren, som Simon Spies ellers gæstede i sin tid, har jeg faktisk slet ikke besøgt, også selvom de havde ry for at servere den bedste fadøl. 🙂

Tiderne skifter, og det gør byer og mennesker også. Der er mange underlige ting man husker fra den tid. F.eks. da vi engang så en Volvo der var kørt ind gennem gitteret til Frederiksberg Have fordi en mand åbenbart havde fået et ildebefindende, eller dengang da Martin Thorborgs butik blev startet op inde på Silicon Alley [som blev tilnavnet til Falkonér Allé pga alle de små edb-butikker der skød op på den gade]. Naboægteparret på samme sal som os hvor hustruen havde givet en masse gode år i en af de større banker indtil hun blev ramt af sygdom.

Kopimaskinen på 250 kg

Familiens vel nok allersjoveste historie var dengang min far – uden at fortælle om størrelsen – havde købt en stor kopimaskine. En ordentlig kleppert, som virkelig kunne tage rigtig mange kopier på ingen tid.

Da moren skulle tage imod, og underskrive fragtbrevet undrede hun sig over den ikke var blevet taget med op til lejligheden (på tredie sal), og da fragtmanden sagde: “den står nederst i forhallen”, svarer hun (fuldstændig uvidende om størrelsen): “Så bær den dog op!” Der skulle vist tre eller fire mand til at bære den op, og vi har grinet over det lige siden, faktisk. 🙂

Flyttefolkene

Det var ligeledes særdeles morsomt at følge flytningen, for forældrene var ikke dengang helt så velbevandrede i pakning af flyttekasser med bøger. Nogle af dem var – for at sige det mildt – rigtigt tunge.

En af de unge drenge (der stammede voldsomt) havde lidt problemer med varmen, men vi insisterede på at han skulle have lidt vand i hovedet og noget at drikke – også selvom det med pauser vist var ret stramt i det firma. Men, anyway, det morsomme opstår da vi er ankommet til Roskilde, for vi havde på vejen bestilt smørrebrød fra en butik der dengang lå ude ved Røde Port (ved Københavnsvej i Roskilde). Dette var på plads til flyttemænd m.v., og da moren spørger om de har sørget for at få sig noget mad, så svarer denne unge mand: “Jo, mmmmm mmmmennnn æææægggemmmm madden ss sssm ssmagggg te aaaaff tttttt terpentin!”

Det kom sig af at daværende ejer havde en container stående ude i haven som afgav en del damp fra noget kemikalie-halløj. Den slags kunne jo lugtes rundt om hele huset, og den stakkels knægt fornemmede det altså som om der var en æggemad som ikke havde haft det for godt.

Små sjove ting man pludselig tænker tilbage på. Vi håber jo alle at de folk man dengang er stødt på har det godt på hver sin måde. Det er sjældent man lige tager sådan et tilbageblik, men datoen har altid stået i sjov – og frisk – erindring.

🙂

About the author

Blogger, inspirator i PMI (Positiv Mental Indstilling) som tror på vi sammen er stærkere, hvis vi opfører os anstændigt over for hinanden - uanset hvilke forskelle der måtte være mellem os som mennesker. Tidligere uddannelseskoordinator, og var aktiv TR mens jeg fungerede som stationsbetjent ved DSB heroppe i Kalundborg.
Privat har jeg tre børn i alderen 15-19, som bor sammen med deres mor.