Kærlighedens laboratorium på DR2

Det er et ganske spændende program der lige nu kører på DR2 – Kærlighedens laboratorium. Det er meget sundt at folk får et indblik i det at have børn i et forhold. Ikke fordi der leveres evige sandheder på en time, men fordi nogle kan have et urealistisk forhold til det at FÅ børn. F.eks. er der en del kvinder som, ifølge programmet, overser forholdets problemer når først de bliver “skruk”. Meget lig det som sker hos forvirrede høns, også selvom det lyder mindre pænt. 🙂

Et sted jeg undrede mig lidt over var en amerikansk sociolog som påstod at børn fra tidligere forhold kunne minde partneren om, at vedkommende havde haft sex med en anden. Nok en lidt gammeldags betragtning, for i dagens samfund har flertallet jo dyrket sex med flere partnere FØR de møder hinanden. Det er i hvert fald et fåtal som ikke har været omkring på lagnerne – uanset om det så kan tælles på en hånd, to hænder eller der skal en blok frem… 🙂

Men en af pointerne er såmænd ganske rigtig. Det er uden tvivl sundere at begge parter har børn fra et tidligere forhold når de mødes, så der ikke er denne forskel i “dine” og “mine”. Det er noget nemmere hvis begge parter har en vis bagage, som vi også kunne vælge at kalde modenhed.

I hvert fald er det spændende at følge den slags programmer, men man skal altid huske sin kritiske og analytiske sans, for meget kan SYNES at være sandt bare fordi det sendes på tv. Det er præcis derfor folk TROR noget er sandt når de har læst det på internettet. De har ikke den kritiske vurderingssans med når de undersøger ting på medier nu om stunder.

Så MIN vurdering kan også være forkert, men i hvert fald fik jeg lige lyst til at skrive dette indlæg mens programmet kører på skærmen.

Kommentarfeltet bider ikke, så dine kommentarer er velkomne… 🙂

Dette indlæg blev udgivet i Ikke-kategoriseret. Bogmærk permalinket.