Byer forandrer sig voldsomt – når man ikke ser dem hver dag

Der er intet nyt i, at byer forandrer sig. Det har vi alle oplevet. Da vi i sin tid (1984) flyttede fra Gl. KongevejFrederiksberg til Roskilde med forældrene, var det en stor oplevelse, da jeg flyttede tilbage til et værelse på Martensens Allé på Frederiksberg mens jeg studerede på CBS i sprogafdelingen på Dalgas Have. På under et årti havde byen ændret sig voldsomt. Ikke alene var mange butikker erstattet af nye, men andre havde også rykket rundt, og man kunne nærmest møde en helt ny by – uden det netværk man havde få år tidligere. Det var så FØR internettet, så i de unge menneskers optik er dette nærmest oldtidshistorie… 🙂

Ikke desto mindre har jeg oplevet det samme med byen Roskilde – en by jeg forlod i 2001 da jeg mødte den kvinde, som i dag er min ex-kone. Jeg har – med mellemrum – boet næsten et årti i dén by, og sågar kørt taxa derinde. Alligevel er talrige ting ændret. Arbejdernes Landsbank har forladt Støden, bladsælgeren på Helligkorsvej har lukket ned efter to røverier på kort tid, og sådan kunne man fortsætte med at nævne ændringer over alt i byen…

Det er helt naturligt, at byer ændrer sig. Det ved vi alle. Det overraskende er hvor mange ændringer, der sker, når vi ikke ser dem hver dag. 🙂

Har du haft lignende oplevelser med byer du har genset?

Rigtig god dag til alle bloggens læsere. 🙂

Dette indlæg blev udgivet i Ikke-kategoriseret. Bogmærk permalinket.