Fredag den 13.

Hvis man enten er overtroisk (eller god til at huske), så vil “fredag den trettende” straks ringe klokker – især for IT-nørder, som jeg selv synes jeg nok befinder mig iblandt. Tidligere var det nemlig fredag den 13. som var udløser for flere vira, hvorefter der kom varianter som – ak og ve – var så fantasifulde og dygtige, at de kun var mutationer der gik efter lørdag den 14….. Resten er historie, som man siger. 🙂

Apropos viruser
Apropos virus er der én ting jeg aldrig glemmer: at Michelangelo har fødselsdag den 6. marts. Den dato er, sært nok, brændt ind i min hukommelse. Da jeg satte mig ved maskinen om morgenen/formiddagen, kørte harddisken voldsomt, hvorefter der stod hvidt på sort: “Non system disc. Insert system disc” [eller noget i den stil] Det værste var, at forældrene skulle have gæster dagen efter, mens jeg sad til langt ud på aftenen for at rydde op. Jeg mener at huske, at en kammerat endda havde sin 386SX-bærbare med for at kunne assistere med bootdisks og i hvert fald også scanning af alle 3½” discs før de kom i nærheden af dette vidunder der lige havde smadret Undertegnedes relativt store rapport.

Dengang var jeg så velbevandret, at min 286-12mhz var bestykket med 1,2mb 5,25″ drev samt først én 65,5mb Seagate RLL-disc (som senere fik en makker i samme str) og et eksternt 3½”-drev som dog kun kunne læse 720kb disketter. Ikke noget sløseri hér. Men hele problemet var jo dengang, at jeg var så naiv, at jeg troede, at når alt var originalt, så kunne der ikke komme virus. Husk på dette er længe før bredbånd blev hvermandseje.

Det var også længe før jeg i hvert fald lærte værdien i begrebet “backup.” Men OK, som pionér ud i nørderiets overdrev blev dette ikke sidste gang jeg pludselig stod med et værdiløst stykke 0-1-0-0-0-1-0-1 der kandiderede til udsmidning af nærmeste vindue. Jeg er ret sikker på, at det er en god ting nørderi starter med stationære maskiner. Havde det været bærbare maskiner ville de nok gøre sig bedst på en genbrugsplads…. 🙂

Hvis jeg nogensinde kommer ind til “Hvem vil være millionær?”

Så håber jeg spørgsmålet bliver: “Hvornår blev Michelangelo født?” For jeg har sidenhen lært, at det skete i år 1475. Ref: http://en.wikipedia.org/wiki/Michelangelo


Derudover ved jeg godt der efter i morgen er flere steder hvor der står 33-årig. I behøver ikke minde mig om, at skiftet sker den 14. april. Jeg prøver at opdatere alle sider a.s.a.p., og vil denne gang bestræbe mig på, at jeg når at opdatere alt inden sommerferien.Tirsdag starter jeg ny uddannelse. Mere om det senere. 🙂