Fejltagelse: ikke at falde, men at blive nede

“You may have a fresh start any moment you choose, for this thing that we call ‘failure’ is not the falling down, but the staying down.” (Mary Pickford, 1893-1979, skuespiller og producer) [oversat: “Du kan til enhver tid selv vælge at få en frisk start, for det vi kalder ‘fejltagelse’ er ikke det at falde, men at blive nede”]

Det er tankevækkende, netop fordi vi ofte har en tendens til at vælge en af to grøfter:

  • enten helt at tilsidesætte sit ansvar for fejl – samt behovet for at undskylde disse overfor dem vi sårer
  • eller at lade sig tynge helt unødigt af tidligere fejl – uden at forstå hvor befriende det kan være at få rettet op på sine fejl

Derfor bør vi, som i alle andre af livets forhold, sørge for at finde den rigtige balance i de ting vi foretager os. Det kræver nogle gange at vi søger andres råd – enten i vores nære omgivelser eller længere ude. En vigtig ingrediens i en ordentlig forståelse af principperne er at fokusere på vores mindre stærke sider, mens vi sørger for den fornødne ros for de ting vi til gengæld mestrer til UG med pil opad.

Det kan faktisk godt lade sig gøre, hvis man er parat til at rejse sig frem for at blive nede. 🙂

About the author

Adm uddannelsesmedarbejder, uddannet IT-supporter. Inspirator i PMI (Positiv Mental Indstilling) som tror på vi sammen er stærkere, hvis vi opfører os anstændigt over for hinanden - uanset hvilke forskelle der måtte være mellem os som mennesker.
Tidligere biblioteksmedhjælper og før det uddannelseskoordinator, og aktiv TR mens jeg fungerede som stationsbetjent heroppe i Kalundborg.
Privat har jeg tre voksne børn i alderen 18-22.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.