Holdningen til Snowden…

Det er ret tankevækkende at høre holdningerne til Snowden – whistlebloweren.

Jeg erindrer tydeligt hvordan vi op igennem 80’erne og 90’erne satte himmel og jord i bevægelse når vore statsborgere blev taget i kriminalitet i udlandet. Der er jo steder hvor ordet KONSEKVENS er bygget ind i Straffeloven. 🙂

Så når folk stod til 30 år i et fængsel i udlandet skulle vedkommende partout ‘reddes hjem’ til afsoning herhjemme til f.eks. 5-6 år. Det kostede en del penge.

Så tillader Uffe Elbæk, den tidligere kulturminister, sig at give udtryk for at han gerne så Snowden fik asyl her i landet.

Så er himmel og jord også sat i bevægelse – denne gang dog fordi alle får travlt med at vaske hænder. For i dette tilfælde er det jo Big Brother, United Bluff, det handler om – og hvem tør fornærme Obama og vennerne?

Der er ingen tvivl om at misbrug af sin tavshedspligt ALDRIG kan forsvares. Men i denne sag er der principielle ting som burde få enhver jurist der er sin kandidatgrad værdig være noget overrasket over de juridiske implikationer overses al den stund vi nu ved, at overvågningen er stor af europæiske borgere. Ligesom Manning-sagen påviste, at man skyder civile uden straf.

Der ER noget galt når vi så ganske unuanceret bøjer os for en misforstået lojalitet over for lovbrud. Hvis vi vil kalde os civiliserede må vi genfinde nuancerne i debatten. Alt andet er mindst lige så uanstændigt som de bananrepublikker vi så gerne vil undervise i begrebet demokrati.

About the author

Kontorfunktionær, uddannet IT-supporter. Inspirator i PMI (Positiv Mental Indstilling) som tror på vi sammen er stærkere, hvis vi opfører os anstændigt over for hinanden - uanset hvilke forskelle der måtte være mellem os som mennesker.
Tidligere biblioteksmedhjælper og før det uddannelseskoordinator, og aktiv TR mens jeg fungerede som stationsbetjent heroppe i Kalundborg.
Privat har jeg tre børn i alderen 18-21.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.