Vi må ikke være naive

Vi kan lige så godt erkende det straks. Uanset hvor meget vi gerne vil se lyserøde skyer foran os, så er der en virkelighed derude med nogle geopolitiske fremtidsudsigter, som kræver vores opmærksomhed.

Skyd ikke budbringeren

Jeg ville gerne kunne love, at alt bliver bedre. Det ville bare ikke være sandt, for der er – desværre – tegn på, at vi står foran vigtige beslutninger de kommende år.

Hvis vi er rigtig uheldige, så vinder Trump præsidentvalget til november. Så står vi præcis i samme cirkus, som sidste gang manden boede i Det Hvide Hus. Denne gang HAR han allerede sagt, at han ikke vil forsvare de lande, som ikke betaler min 2% til NATO. Det sætter en alvorlig kile ned i sammenholdet mellem alliancen.

Den seneste situation hvor oppositionspolitikeren Navalny først blev fængslet og nu dræbt, gør ikke situationen bedre. Vi hørte for nylig, at Rusland har forsket i et militærsystem, hvor missiler skulle kunne skyde satellitter ned. Med al den teknik som er afhængig af satellit-kommunikation, fx GPS i bilen, data til telemaster og meget andet, så kan dette blive rigtig alvorligt…

Kritisk infrastruktur – vi HAR været advaret længe!

Vi er nødt til at erkende, at det ALENE skyldes vores naivitet, at vi ikke for længst har taget dette langt mere alvorligt. Vi har troet på global fred siden berlinmuren faldt, men vi har overset, at efter Bush sagde der var en ny verdenssituation efter tvillingetårnene blev smadret, så har Rusland udnyttet dette vakuum til, at skabe en situation hvor vi meget vel kan lande i en verdenskrig.

Den alvorlige virkelighed er nemlig, at diktatormentaliteten er, at lugte blod, når sammenholdet krakelerer. Alle tegn på, at man skulle til at handle er blevet fejet ind under gulvtæppet, og man har ikke forholdt sig til, hvad der kunne blive nødvendigt, HVIS en aggressor pludselig viste sig…

Man kan drømme om meget, men hverken drømme eller håb er nogen særlig effektiv strategi. Vi skal holde op med at lyve for os selv. Det gælder både geopolitisk, og det gælder også miljø og klima. Vi må begynde at anskue tingene ud fra en nødvendig handling, og ikke kun en kommunikation af hvad der ‘lyder’ rigtigt. Vi vil aldrig blive reddet af, at noget LYDER godt. Vi kan til gengæld hjælpe os selv, hvis vi begynder at flekse med de rigtige muskler, skaber de gode alliancer, og får sat en stopper for, at nogle bare ikke vil tænke i fælles løsninger, men håber på, at alt braser sammen, så DE kan dominere os andre.

Vi skal med andre ord TURDE sige og gøre det rigtige, og så lade falde hvad ikke kan stå. Vores fremtid afhænger af, at vi ikke overser de mange tegn på, der er brug for handling.

God weekend til alle.

About the author

Adm uddannelsesmedarbejder, uddannet IT-supporter. Inspirator i PMI (Positiv Mental Indstilling) som tror på vi sammen er stærkere, hvis vi opfører os anstændigt over for hinanden - uanset hvilke forskelle der måtte være mellem os som mennesker.
Tidligere biblioteksmedhjælper og før det uddannelseskoordinator, og aktiv TR mens jeg fungerede som stationsbetjent heroppe i Kalundborg.
Privat har jeg tre voksne børn i alderen 18-22.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.