Gummisprog – ambitioner, incitamenter, formodninger, forhåbninger

Man kunne godt ønske sig at politikerne spillede med åbne kort. Alt for mange interviews indeholder et gummisprog, der er mindst lige så elastisk som snoren til et bungy jump…


Man kan ikke TVINGE sig til resultater. Det er selvklart. Men når man i dag hører ordet ‘incitament’ tror jeg de fleste forbinder dette med pisk – frem for gulerod – og ret hurtigt tænker på kontanthjælpsloft og ubehageligheder tilknyttet krav om 225 timers beskæftigelse. Jeg havde forventet at artiklen om Pia Kjærsgaards erkendelse på Deadline på DR2 i sidste uge om, at der ikke var arbejdspladser nok, ville blive delt som et steppebrand på Twitter. Det skete ikke! Hvorfor? Det er mig en gåde…

På samme måde kan man sagtens have en ambition fra regeringens side om, at virksomhederne vil tage imod aftalen om praktikpladser. Problemet er bare, at man ikke har sikret sig, at praktikaftaler også indeholder elementer som gensidig respekt, så i nogle elevsituationer sker der en tilsvining som er komplet uacceptabel på et arbejdsmarked anno 2016. Som tidligere tillidsrepræsentant er jeg dybt overrasket over holdningen i en konkret branche, og hvor det endda er en ung chef, som virkelig fortjener at blive sat så grundigt på plads, at man igen kan få et ordentligt arbejdsmiljø.

Når politikerne derfor undrer sig over hvorfor nye partier får en relativ numerisk succes, så ligger en stor del af årsagen i det at folk ønsker nye tanker og nye folk i politik i håb om, at få en ny tone og en ny stil. Den eneste udfordring er så bare, at så længe det kun sker i små bølger – og ikke som jordskred i 70’erne – så når man at få skolet de nye folk til at blive præcis lige så kedelige som resten af de ærede medlemmer af Folketinget.

Det MÅ og SKAL vi kunne gøre bedre. Det er præcis derfor jeg i fremtiden gerne vil træne NYE kandidater til de politiske hverv, og jeg opdaterer min profil med en BA i international virksomhedskommunikation af samme årsag. Jeg vil gerne starte den udvikling, og give nye folk gode vaner, så nye folk kan blive en forandring til det bedre i samfundet.

Fortsat god weekend herfra.

PS: Femtedagen som fuldkommen røgfri. Når JEG kan, så kan DU saftsuseme også, så bliv røgfri nu. 🙂

About the author

Kontorfunktionær, uddannet IT-supporter. Inspirator i PMI (Positiv Mental Indstilling) som tror på vi sammen er stærkere, hvis vi opfører os anstændigt over for hinanden - uanset hvilke forskelle der måtte være mellem os som mennesker.
Tidligere biblioteksmedhjælper og før det uddannelseskoordinator, og aktiv TR mens jeg fungerede som stationsbetjent heroppe i Kalundborg.
Privat har jeg tre børn i alderen 17-20, som bor sammen med deres mor.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.