Folketinget åbner officielt igen i morgen

Som det sker hvert eneste år, så er første tirsdag i oktober den dag hvor Folketinget officielt åbner igen efter sommerferien. Vi ved alle, at de har flere møder i perioden mellem nedlukningen i juni og åbningen i oktober. Men når man nu engang har vedtaget, at året går fra oktober og frem i folketingets regi, så er det sidste åbningstale inden statsministeren trykker på valgknappen.

Det er det eneste, vi med sikkerhed ved – resten er op til partierne og deres evne (eller mangel på samme) til at samarbejde… 🙂

Ingen af os kender valgdagen – andet end at den senest kommer i juni måned 2019.

Onsdag vil de sædvanlige formænd (m/k) gå på talerstolen, og de vil få stillet de sædvanlige spørgsmål, som alle går i stil med: “Hvad agter xxPartinavnxx at gøre efter næste valg når nu….?” De kender alle svarene, eller burde i hvert fald gøre det, men skuespillet skal gennemføres, for man vil gerne demonstrere, at man kan få partileder x eller y til at sige noget tosset, som man bagefter kan tweete som den næste store genialitet med hashtagget #ftlive og #dkpol.

Som de fleste læsere nok har bemærket, så vækker det ikke den store interesse i år. Helt ærligt, det er for forudsigeligt, og jeg havde virkelig håbet, at der kunne komme en ny diskurs. Dansk politik befinder sig i et vakuum, og der er brug for, at alle sofavælgere kommer op af sofaen næste gang. Ligesom der er brug for, at dem, der ER trætte af det parti, de har stemt på sidste gang stemmer anderledes denne gang.

Sagt på godt gammeldags dansk: der er brug for at TAGE STILLING til hvordan vi ønsker at dette land skal styres, for lige nu bliver vi alle brugt med forskellige retoriske greb, som ikke hører hjemme i et demokrati, og som burde få journalister og kommentatorer til at stille nogle meget vigtige spørgsmål.

Herfra skal lyde et varmt ønske om en rigtig god oktober måned for alle bloggens læsere. 🙂

About the author

Kontorfunktionær, uddannet IT-supporter. Inspirator i PMI (Positiv Mental Indstilling) som tror på vi sammen er stærkere, hvis vi opfører os anstændigt over for hinanden - uanset hvilke forskelle der måtte være mellem os som mennesker.
Tidligere biblioteksmedhjælper og før det uddannelseskoordinator, og aktiv TR mens jeg fungerede som stationsbetjent heroppe i Kalundborg.
Privat har jeg tre børn i alderen 17-21.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.