En kongerække af fantasiløse navne

Den danske kongerække er fyldt med fantasiløse skift mellem Frederik og Christian. Vi skal helt tilbage til perioden 1482-1513 for at finde en kong Hans…

Nu kan vi i vores tid konstatere, at den dag Hendes Majestæt Dronningen (Margrethe II) går bort, så er det vores Kronprins (Frederik) som bliver Frederik den X. Hans søn vil blive Christian XI til den tid, hvor det bliver hans tur.

Vi skal have Gorm eller Valdemar tilbage i kongerækken

Det er alt for lang tid siden vi har haft en Harald, en Gorm eller en Valdemar. Man kunne godt ønske sig, at Kronprinsens søn, Christian, ville bryde med traditionen med kun at skifte mellem Frederik og Christian, når han en dag får børn…

Navne er vigtige, og i en tid hvor man fornyr alt andet i samfundet, så kan det godt undre, at vi gennem et halvt årtusinde har kørt så kedelige navne i en lang række.

Jeg kan umuligt være den første, der har undret sig over dette.

Kongehuset har nogle indlysende udfordringer foran sig

Selvom jeg er en loyal tilhænger af vores kongehus, så er der en hel del, som skurrer, når kongehuset betragtes af os som befolkning.

  • Hvorfor skal en regeringsperiode afsluttes med regentens bortgang? Hvad ville der være galt med et otium?
  • Hvorfor bevarer vi traditionen med at kongehuset skal være medlemmer af folkekirken? De burde have samme frihed til at vælge religion som resten af befolkningen.
  • Grundloven er håbløst forældet i forhold til virkeligheden. Det hedder sig at vores regent er øverste leder her i landet – deraf at vi er et konstitutionelt monarki. Men hvad ville der ske, hvis monarken satte sig op imod noget som helst?

Dét er kernen på det helt store problem. Vi har en masse ting, som enten bare er vanetænkning eller rent ud sagt dovenskab i forhold til at bringe juraen á jour. Det er ikke populært at sige det, men det ville løse mange ting, hvis vi var ærlige omkring dette emne.

Flere har gennem årene budt ind med tanker om revisioner af grundloven. Alle ved, den er nødvendig, da meget har ændret sig siden nyeste revision af 1953, men ingen tør satse på at gøre det rigtige. Det er dælme et catch-22… 🙂

Fortsat god aften herfra til alle bloggens læsere.

About the author

Adm uddannelsesmedarbejder, uddannet IT-supporter. Inspirator i PMI (Positiv Mental Indstilling) som tror på vi sammen er stærkere, hvis vi opfører os anstændigt over for hinanden - uanset hvilke forskelle der måtte være mellem os som mennesker.
Tidligere biblioteksmedhjælper og før det uddannelseskoordinator, og aktiv TR mens jeg fungerede som stationsbetjent heroppe i Kalundborg.
Privat har jeg tre voksne børn i alderen 19-22.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.