Så starter efteråret – ifølge kalenderen

Vi kan ikke løbe fra det. Kalenderen fortæller, at nu begynder efteråret. Hvis du er blandt dem, der står tidligt op, så har du nok også bemærket, at der er mørkere, når vækkeuret ringer…

Vejret er en underlig størrelse. Vi har lige haft nogle af de varmeste dage – og så nogle af de mest regnfulde. Der er nogle kræfter, som virkelig buldrer i øjeblikket.

Endnu værre: udsigten til strøm-nedlukninger

Hvad der er endnu værre er udsigten til strøm-nedlukninger. Ikke fordi man ikke kunne undvære strøm en time eller to, men det giver udfordringer. Særligt hvis telefonmaster påvirkes, fordi det vil påvirke både muligheden for alarmering, men også fordi tjenester som hjerteløber er afhængig af både GPS og, at der rent faktisk er forbindelse til den nærmeste hjerteløber.

Strategisk giver det også udfordringer, da sirener er strømkrævende. Her har man for længe siden valgt ud fra dén betragtning, at ‘strøm har vi da altid’ – og dét kan godt ændre sig fremadrettet.

Det er aldrig populært at advare om risici, men nødvendigt, at nogen åbner munden!

Vi ved godt, at budbringeren ofte er den første til at blive upopulær, men vi er nødt til at lære af hinanden, og overveje, hvordan vi kommer bedst igennem de udfordringer som lukningen af den russiske gas får for hele Europa.

Havde man været krimiforfatter kunne man nemt brygge en god historie på strøm-nedlukninger, men det værste er, at det kan blive dødelig virkelighed, hvis ikke man forbereder sig ordentligt, heriblandt også med fx en dab-radio med adgang til batterier. Hvis der sker et kemisk udslip eller en ildebrand, så kan man være ret ilde stedt, hvis ikke man hører om det…

Alle læserne af denne blog ønskes en rigtig god weekend 🙂

About the author

Adm uddannelsesmedarbejder, uddannet IT-supporter. Inspirator i PMI (Positiv Mental Indstilling) som tror på vi sammen er stærkere, hvis vi opfører os anstændigt over for hinanden - uanset hvilke forskelle der måtte være mellem os som mennesker.
Tidligere biblioteksmedhjælper og før det uddannelseskoordinator, og aktiv TR mens jeg fungerede som stationsbetjent heroppe i Kalundborg.
Privat har jeg tre voksne børn i alderen 19-22.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.