Når man skifter pc

Skærmdump fra min Quite RSS-feedoversigtNår man skifter pc er der ofte mange indstillinger, der skal fintunes, så man har samme brugeroplevelse på den nye maskine som på den gamle. Selvom Windows 10 er blevet væsentlig bedre end sine forgængere, er det stadig et stort arbejde – og du kender det måske selv… 🙂

Sådan har jeg det fx med RSS-feeds. Der er flere feeds man husker, og alene rækkefølgen i det skærmdump af min QuiteRSS viser også hvem jeg huskede bedst. Nu skal bloggere, der følger med på min egen blog ikke blive fornærmede over, at de ikke står først, men I ved hvad jeg mener…

Nu tænker du måske: hvad er et RSS-feed?

Det er jeg glad for at forklare, for det er simpelthen det feed din blog udsender, og som giver mulighed for, at dine læsere kan følge med i hvornår du skriver et nyt indlæg. Du kan finde mange forskellige RSS-læsere. Min favorit er QuiteRSS, som er gratis. Dog er der et VÆSENTLIGT handicap ved dette program, og det er, at man ikke kan eksportere sin liste over blogs, man følger med i.

Nu kunne man jo indvende, at det ikke er så tit man opdaterer sin maskine, og det er jo ganske sandt. Ikke desto mindre er det en kilde til en vis irritation, hvis man ikke lige har en liste ved hånden, så man husker at få alle med.

Omvendt giver den manuelle tilføjelse også chancen for at opdage, hvem der ikke længere er aktive. Til den del er det jo meget rart at få ryddet op, da man lynhurtigt kan ende med at have en del feeds, som ikke længere er relevante.

Hvad kan DU som blogger bruge sådan et RSS-feed til?

Hvis du har fulgt med på denne blog, så ved du, at jeg anbefaler folk at kommentere på andres blogs. Det giver både organisk trafik, men også en vis interesse fra søgemaskinerne. Som jeg tidligere har skrevet, så er No-follow ikke et forbud mod at en søgemaskine tjekker din blog. Det er blog en erklæring fra blogejeren om, at han/hun ikke ANBEFALER linket. Når du skriver gode kommentarer er du godt i gang med linkbuilding, og til skeptikerne er der kun at sige: “Prøv det før du forkaster det!”

Anyway, dagens indlæg kan du måske bruge hvis du er på ferie, og mangler lidt inspiration når du har læst den bog, du tog med dig på ferien. Hvis du følger op på bloggere, som inspirerer dig, får du måske tanker og ideer til resten af din ferie.

Herfra ønskes en fortsat god uge. 🙂

About the author

Adm uddannelsesmedarbejder, uddannet IT-supporter. Inspirator i PMI (Positiv Mental Indstilling) som tror på vi sammen er stærkere, hvis vi opfører os anstændigt over for hinanden - uanset hvilke forskelle der måtte være mellem os som mennesker.
Tidligere biblioteksmedhjælper og før det uddannelseskoordinator, og aktiv TR mens jeg fungerede som stationsbetjent heroppe i Kalundborg.
Privat har jeg tre voksne børn i alderen 19-22.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.