Borgen – glimrende DR-serie nu tilgængelig på Netflix

Da jeg i slutningen af juni opdagede, at DR-serien Borgen kunne ses på Netflix, blev jeg faktisk rigtig glad. Nu hvor der er gået et årti siden serien oprindelig var på skærmen, så kan serien godt tåle et gensyn. Det er faktisk en fornøjelse, at se den igen.

Nogle af de sproglige genialiteter tv-kokken Adam Price har indskrevet i manuskriptet er intet mindre end suveræne, især set i lyset af den politiske udvikling de senere år. 🙂

Det var ret tankevækkende, at konstatere, hvor meget jeg egentlig havde glemt om flere af sagerne i serien. Nok fordi jeg ikke dengang havde adgang til at se hele serien i næsten en lang sekvens. Når seriens tre sæsoner ses i en samlet omgang, kommer den mere til sin ret.

Det var i hvert fald en god oplevelse, og det kan varmt anbefales, at du også får genset serien, eller set den, hvis du ikke har set den før.

Vigtige pointer for den demokratiske debat

Der var så mange emner, som kunne ændre vores kultur i den politiske debat. Ting som vi burde tale mere om, hvis vi gerne vil undgå amerikanske valgkampe her i landet:

  • Negative campaigning: det burde være argumenterne, som kom i forgrunden frem for negative nyheder om enkeltpersoner og sladder
  • Gennemberegnede påstande: det er så nemt at komme med løse påstande, men validiteten af solo-testede anbefalinger er ikke det samme som gennemtestede økonomiske sammenhænge.
  • Målbare værdier: det er ikke alt der kan måles på én bundlinje. Der er nogle ting, der bare SKAL være i orden, både moralsk og etisk – og dén diskussion skal vi have tilbage på den politiske dagsorden.
  • Vi skal LYTTE mere til hinanden: selvom der ER ting, vi alle kan være uenige om, så når vi ALDRIG en bedre forståelse på tværs af linjerne, hvis ikke vi lytter før vi svarer…

De pointer er værd at huske, når debatterne starter op igen i Folketinget til oktober. Ingen kan være i tvivl om, at Borgen var fiktion, men pointerne er værd at bruge ind i virkelighedens debatter. 🙂

Rigtig god weekend herfra til alle bloggens læsere. 🙂

About the author

Adm uddannelsesmedarbejder, uddannet IT-supporter. Inspirator i PMI (Positiv Mental Indstilling) som tror på vi sammen er stærkere, hvis vi opfører os anstændigt over for hinanden - uanset hvilke forskelle der måtte være mellem os som mennesker.
Tidligere biblioteksmedhjælper og før det uddannelseskoordinator, og aktiv TR mens jeg fungerede som stationsbetjent heroppe i Kalundborg.
Privat har jeg tre voksne børn i alderen 19-22.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.