Hammerslag afslører en vigtig ting…

Det er ganske morsomt, at se genudsendelserne af Hammerslag, programmet hvor ejendomsmæglere gætter prisen på ejendomme i områder, de ikke selv har markedskendskab til. Det morsomme ligger i, at de ikke altid rammer plet – og det har en logisk årsag.

Markeder skifter, og lokalkendskab er alfa og omega. En dygtig ejendomsmægler KAN få en højere pris, og køberne er kræsne. Hvis de til gengæld får præcis det, de søger, kan det gå helt amok.

Der er mange holdninger til ejerboliger. Nogle politiske, andre økonomiske. Vi kommer aldrig udenom, at der KAN være fornuft i at eje sin bolig, men der er også ulemper. For pensionister kan det være en dyr omgang, fordi pensionen fra det offentlige indeholder en vis skævvridning i lejernes favør – i hvert fald hvad angår boligsikring.

Det er et af de områder, vi helst ikke taler om i det politiske system, for det kan blive en dyr omgang, at skulle revidere området – og det står ikke højest på ret mange partiers prioriteringslister, at forholde sig positivt til boligejere.

Nogle ville kalde det misundelse – og i hvert fald går der hurtigt jantelov i emnet.

Ikke desto mindre er det rigtig sjovt, at gætte med, og nogle gange er det ganske sjovt, når man rammer tættere end ejendomsmæglerne. 🙂

Der var engang, hvor seerne kunne gætte med via en app, men der gik vist tekniske problemer i det, og man har ikke siden gentaget dén option. Måske var det en smule ydmygende for ejendomsmæglerne, at seerne var ret dygtige. Jeg skal ikke kunne sige det.

God søndag til alle.

About the author

Adm uddannelsesmedarbejder, uddannet IT-supporter. Inspirator i PMI (Positiv Mental Indstilling) som tror på vi sammen er stærkere, hvis vi opfører os anstændigt over for hinanden - uanset hvilke forskelle der måtte være mellem os som mennesker.
Tidligere biblioteksmedhjælper og før det uddannelseskoordinator, og aktiv TR mens jeg fungerede som stationsbetjent heroppe i Kalundborg.
Privat har jeg tre voksne børn i alderen 19-22.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.