Forbandede scammere!

Jeg så mandag en dokumentar om afrikanske scammere, som franarrede en del mennesker ret store beløb i de såkaldte kærlighedsscams. Det er bare ikke i orden! Undervejs i dokumentaren var der sågar en af disse forbrydere, som mente, at han bare gav det hvide folk tilbage i forhold til slave- og kolonitiden. Magen til udenomssnak skal man lede længe efter!

Det er, indrømmet, nemt at give alle andre skylden for egen dårlig adfærd, men det er jo ikke sådan, at vi kan bruge historien som alibi for egne forbrydelser flere århundreder efter hændelserne er sket. Det kræver en kulturforandring iblandt disse afrikanere, og det glædede mig i det mindste, at bl.a. det ghanesiske politi samarbejdede med FBI om, at få stoppet disse mennesker.

Det drejede sig om meget store beløb, som nogle kvinder havde ofret på disse kærligheds-historier, og som en af dem, der hurtigt sletter ALT spam, var jeg meget overrasket over, at nogle kan falde for den slags.

Når du kigger dit mailprogram lidt efter i sømmene, så kan du lynhurtigt se, hvor en mail kommer fra – og når nogen påstår, at de kommer fra Italien, men mailen kommer fra Hong Kong, så burde man kunne lægge to og to sammen…

Verden vil bedrages, og engang imellem kan det godt synes som om, der mangler noget, når nogle politietater tager så let på den slags kriminalitet. Det BURDE være sådan, at de mindre it-kyndige lynhurtigt kan finde frem til politiets videnscenter for cyberkriminalitet, men det er åbenbart et meget lavt prioriteret område, hvor vi som borgere godt kan få en fornemmelse af, at man egentlig ikke er specielt bekymret for området, medmindre det handler om børneporno eller deling af videoer på SoMe.

Vi skal have ryddet op på området. Der er mange former for cyberkriminalitet, som kunne bekæmpes langt mere effektivt, hvis bare folk gad følge et minimum af sund fornuft frem for, at blive nysgerrige og klikke på fotos m.v. Selv dér risikerer man, at der kommer spyware på ens maskine, og så går der ikke lang tid, før kreditkortoplysninger lander i de forkerte hænder.

Man skal tænke sig om. Hvis noget lyder lidt for godt til at være sandt, så er det nok, fordi det ER et forsøg på at snyde dig. Har du spørgsmål om dette emne, så smid en kommentar. Det kan være, det inspirerer til en hel artikel om emnet.

Rigtig god dag til alle bloggens læsere. 🙂

About the author

Adm uddannelsesmedarbejder, uddannet IT-supporter. Inspirator i PMI (Positiv Mental Indstilling) som tror på vi sammen er stærkere, hvis vi opfører os anstændigt over for hinanden - uanset hvilke forskelle der måtte være mellem os som mennesker.
Tidligere biblioteksmedhjælper og før det uddannelseskoordinator, og aktiv TR mens jeg fungerede som stationsbetjent heroppe i Kalundborg.
Privat har jeg tre voksne børn i alderen 19-22.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.