De usikrede jernbaneoverskæringer burde være fixet for længst!

Nyheden om, at en minibus kolliderede med et Arriva-tog i en usikret jernbaneoverskæring tirsdag er i sig selv tragisk. Det var mindst lige så sørgeligt onsdag morgen, at høre, at finansieringen af fjernelsen af disse usikrede jernbaneoverskæringer ifølge næstformanden for Dansk Jernbaneforbund blev sikret allerede i 2009/2010, og skulle være fixet senest i 2018 – altså nu!

Det er så populært, at politikerne forhandler sig til aftaler, men så forsvinder fokus fra mange områder til stor skade og gene for befolkningen.

Jeg tror vi alle har oplevet uhensigtsmæssigheder i trafikken i forhold til jernbanen. Jeg har selv oplevet at et manglende repetitionssignal rundt om skarp hjørne kort før en sådan overskæring var en udfordring – det var så på Slagelse-Tølløse strækningen ved St. Merløse. Andre har oplevet andre udfordringer, og lokale vil vide, at stykket mellem Ruds Vedby og Høng indeholder sine mørke pletter. Vi boede faktisk i sin tid ved en jernbaneoverskæring på Bakkevej i Dianalund, hvor en traktorfører mistede livet skråt over for vores daværende lejede hus.

Historierne er mange, og konsekvenserne ligeså!

Dansk Jernbaneforbund har kæmpet for fjernelsen af disse overskæringer i årevis, fordi de – ret naturligt – arbejder for deres medlemmer, lokomotivførerne, som i nogle tilfælde må stoppe deres karrierer og sågar også slås ihjel i nogle af uheldene. Det er aldrig morsomt at miste en kollega når man tidligere har arbejdet i togverdenen som stationsbetjent.

Overkørslerne ER farlige. Der er mange faktorer at tage hensyn til, herunder en blændende sol, manglende funktionalitet i bomme pga hærværk m.v.  Det har aldrig været meningen at dette område skulle nedprioriteres sådan som det er sket i alt for mange år, og jeg forstår godt harmen hos dem, der undrer sig over, at man ikke får gjort noget ved dette.

Det BURDE ikke være sådan, at det kun er når der mistes liv, at der kommer fokus på området. BaneDanmark burde tage sig sammen, og få færdiggjort disse projekter – og jo hurtigere jo bedre…

Rigtig god dag til alle bloggens læsere. 🙂

About the author

Kontorfunktionær, uddannet IT-supporter. Inspirator i PMI (Positiv Mental Indstilling) som tror på vi sammen er stærkere, hvis vi opfører os anstændigt over for hinanden - uanset hvilke forskelle der måtte være mellem os som mennesker.
Tidligere biblioteksmedhjælper og før det uddannelseskoordinator, og aktiv TR mens jeg fungerede som stationsbetjent heroppe i Kalundborg.
Privat har jeg tre børn i alderen 18-21.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.