YPG, PKK – folk kaster omkring sig med forkortelser

Jeg kommer sådan til at tænke på Marguerite Viby, når jeg hører nogle politikere kaste omkring sig med forkortelser som YPG, PKK og meget andet, som om de virkelig vidste noget om sagerne. Marguerite Viby lavede nemlig i sin tid en sketch, hvor hun, med udgangspunkt i en jobsamtale, lavede grin med alle de forkortelser alle brugte som den største selvfølge. Den slutter med ordene: DKRMNSG – De kan rende mig noget så grusomt. 🙂

Det er velkendt, at det er et retorisk trick, at man bare kaster omkring sig med nogle hurtige forkortelser, når man gerne vil virke rigtig klog. Alternativet og Enhedslisten bruger bl.a. dette under forespørgselsdebatter, og man kan godt undre sig over, hvor meget tid folk mon bruger, hvis de virkelig vil kende alle de mange sager helt indgående.

Uden den mindste ironi overhovedet kan jeg i hvert fald kun konstatere, at hvis vi andre skulle kunne følge med på et niveau, hvor vi selv følte os helt sikre, så havde døgnet ikke nok timer! 🙂

Jeg har det lidt anderledes med den slags. Hvor andre ville være såret på deres ego ved at indrømme, de ikke vidste alt, så erkender jeg blankt, hvis der er noget jeg ikke ved spor om. Det ville være fuldkommen umuligt, at løse alle problemer. Jeg har ikke noget sted i min kompetenceoversigt noget, der indikerer verdensfrelser… 😛

Til gengæld kunne jeg i aftes godt undre mig over en helt anden sag, og det var vandmanglen i Cape Town i Sydafrika. Dels fordi jeg ville forvente, at det internationale samfund havde reageret, men også fordi dem af os, der har fulgt lidt med på fragtskibes indretning, ved, at der findes afsaltningsanlæg. Hvorfor har man ikke for længst etableret nogle systemer, som kunne afsalte havvand? Disse systemer fås i mobile udgaver i standard skibscontainere. Om det er 20 eller 40 fods af slagsen ved jeg ikke, men det er i hvert fald inden for rammerne af det mobile…

Hvis der virkelig skulle være handling bag FNs og EUs høje mål og standarder, så BURDE man have reageret, når man hører, at der er under 3 mdr. til en Dag Nul – hvor man vil være gået helt død for drikkevand.

Jeg er fuldkommen iskold over for økonomiske betragtninger, for det her handler om mennesker, og i forvejen nyder vi i vesten rigtig godt af sydafrikansk vin, så hvorfor pokker har man ikke reageret på dette længe før? Man kan kun undres…

Rigtig god dag til alle bloggens læsere.