Vær dig selv – på den gode måde

Vær dig selv. I dag vil jeg causere om det at være autentiskDer er nogle, der misforstår, når man siger, at du skal være dig selv. Det handler naturligvis ikke om egoisme, for alle har godt af, at kunne arbejde i teams. Der er en helt anden mening med udtrykket, og det vil jeg gerne causere lidt om i dagens artikel.

Som du nok har opdaget ud fra mit valg af grafikken, så abonnerer jeg på, at vi skal være autentiske. Oversat giver det noget i stil med dette: “Du skal ikke jagte folk. Vær et eksempel. Tiltræk dem. Arbejd hårdt, og vær dig selv. De folk, der hører til i dit liv vil finde dig og komme til dig – og blive. Bare gør som du har lyst.

Det handler i mange kurser i personlig udvikling netop om, at finde skjulte talenter og ting du trives med. Ting der gør dig glad, både personligt, men også erhvervsmæssigt. Hvis ikke du finder ud af, hvem du er, så er det meget svært at være autentisk.

Mange mennesker agerer pausefisk i deres eget liv. De gør ting uden at kunne forklare hvorfor. Det kan hurtigt blive møgkedeligt, for at sige det ligeud. Hvis du derimod finder de egenskaber, som virkelig er del af dig selv, så kan du dels blive endnu gladere for dit job, og samtidig udvikler du dig langt mere end hvis du gør noget som del af en vane.

Når det gælder sociale medier (SoMe), er der mange, der går op i hvor mange følgere de har. Det kan være nok så interessant, men det bør ikke være det afgørende. Der er ingen tvivl om, at influencer-rollen kræver, at man HAR følgere, ligesom en blog gerne skulle have læsere, men rollen som influencer er ikke begrænset til KUN at handle om, hvor mange, der direkte læser eller ser din opdatering.

Det er her hashtags (#) kommer ind i billedet, for når du bruger de rigtige hashtags, kan dine indlæg stadig blive læst, selvom du ikke nødvendigvis har nær så mange følgere på et socialt medie som f.eks. Twitter. Nogle af mine indlæg har været læst af 2-3.000 mennesker på Twitter, selvom jeg ‘kun’ har 640+ der følger med på selve feedet.

Det har flere årsager. Dels at nogle kun følger med via hashtags, men også, at mange ikke ønsker alle de andre ting du måske skriver om i deres feeds. 🙂

Et godt eksempel er et skarp lygte i et mørkt landskab. Skæbnen skal nok spille sin rolle, og hvis du fastholder, at du kun skriver det du mener, og siger det du tænker, så kommer resten helt af sig selv.

Rigtig god dag herfra til alle bloggens læsere – og god weekend forude. 🙂

About the author

Adm uddannelsesmedarbejder, uddannet IT-supporter. Inspirator i PMI (Positiv Mental Indstilling) som tror på vi sammen er stærkere, hvis vi opfører os anstændigt over for hinanden - uanset hvilke forskelle der måtte være mellem os som mennesker.
Tidligere biblioteksmedhjælper og før det uddannelseskoordinator, og aktiv TR mens jeg fungerede som stationsbetjent heroppe i Kalundborg.
Privat har jeg tre voksne børn i alderen 18-22.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.