Europæisk mindedag for ofrene for stalinismen og nazismen

Det er meget glædeligt, at EU i 2009 valgte at indstifte denne dag som europæisk mindedag for ofrene for stalinismen og nazismen. Den slags mindedage skulle meget gerne medvirke til, at sikre, at den slags ALDRIG gentager sig. Dog kan man engang imellem godt komme en smule i tvivl om ikke vi er begyndt at se små tegn på, at den polerede overflade er ved at knække…

Der BØR være lige chancer for alle her i verden. Helt uden hensyntagen til hverken køn, alder, politisk eller seksuel observans eller nogen andre kunstige skel, som er indsat for at dehumanisere andre. Vi skal hverken leve i middelalderlige tilstande, hvor kvinder skal tie, eller acceptere, hvis nogen bliver forfulgt bare fordi vi kan være politisk uenige.

Uenigheder giver charme, hvis man formår at debattere ordentligt med hinanden. Det både Stalin og Hitler misforstod var, at de troede man kunne TVINGE folk til én bestemt ideologi ud fra frygt, terror og propaganda. De arbejdede i en tid uden internet, og i dag er udfordringen præcis, at vi kan kommunikere med hele verdenen i løbet af ganske få sekunder. Hvis en diktatortype ville lave massekommunikation i dag, så er internet så absolut et af de mest effektive værktøjer.

Det gør ikke at internet er spor skidt. Det er ‘bare’ en kilde til kommunikation. Det er dog måden vi VÆLGER at bruge dette medie, som afgør, om vi er i stand til at bevare både vores egen integritet og positive verdenssyn.

Det siges, at man finder det man søger – og det er ganske sandt. Det er præcis en dag som i dag, at vi skal huske historien så den IKKE gentager sig.

God dag til alle herfra.

About the author

Adm uddannelsesmedarbejder, uddannet IT-supporter. Inspirator i PMI (Positiv Mental Indstilling) som tror på vi sammen er stærkere, hvis vi opfører os anstændigt over for hinanden - uanset hvilke forskelle der måtte være mellem os som mennesker.
Tidligere biblioteksmedhjælper og før det uddannelseskoordinator, og aktiv TR mens jeg fungerede som stationsbetjent heroppe i Kalundborg.
Privat har jeg tre voksne børn i alderen 18-22.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.