Skilsmisser er som plastre – riv dem hurtigt af!

Der er ingen tvivl om, at det er opmuntrende for de par, som kan reparere deres forhold, men da temaet igen dukker op på Go’ Morgen Danmark på TV2, synes jeg lige jeg vil knytte et par ord til begrebet skilsmisser. Jeg bliver næppe populær hos parterapeuter når jeg siger det, men der er to veje:

  • Forhold der KAN repareres
  • Forhold der IKKE kan repareres

Jeg har, som bekendt, skrevet e-bogen Kend din kæreste til alle som har et forhold de gerne vil pleje – og løsningen til at få et bedre forhold begynder ALTID med én selv.

De gode forhold er som haver. De skal plejes. Der er ting man skal vælge til – og sandelig også ting man skal vælge fra. Det vigtige er, at det foregår autentisk og i gensidig kærlighed og respekt for hinanden.

Kærlighed kan give god læring om os selv som mennesker. Vi udvikler os efterhånden som vi interagerer med andre mennesker. Ingen tvivl om, at vi kan lære noget af alle valg her i livet.

MEN: vigtigst af alt er, at når beslutningen er truffet, så skal det ske på præcis samme måde som når du skal rive et plaster af. Hvis du tøver, kommer det til at gøre ondt!

Jeg kender alle indvendingerne. Især fra dem, som gerne vil leve af at komme med gode råd. Det er selvsagt, at en udenforstående kan bringe mange gode råd, men lad os dog bare erkende, at det ofte først er når tingene er kørt rigtig i hårdknude, at man bliver allermest opmærksom – og ofte irriteret – over alle de ting, som pludselig gør, at bægeret flyder over.

Derfor lyt til din indre mavefornemmelse. Hvis det er på tide at få forandring i livet, så gør noget ved det. Jo før jo bedre. Du får mig ikke til at vælge for dig, om du skal pleje forholdet eller standse det. Det skal være dig selv der træffer valget – og så kan du også komme langt bedre videre her i livet.

Desuden ER der mange tilfælde hvor børnene faktisk også bliver gladere af, at man træffer et voksent valg, hvis man gør det på en anstændig måde, så alle besserwisserne kan godt droppe deres patentløsninger. Der findes lykkelige skilsmisser! Det kræver blot, at man er voksen nok til at fortælle sine børn, at det ikke er deres skyld, at deres forældre ikke kan leve sammen mere. Dét er værd at huske 🙂

Rigtig god dag herfra. 🙂

About the author

Blogger, inspirator i PMI (Positiv Mental Indstilling) som tror på vi sammen er stærkere, hvis vi opfører os anstændigt over for hinanden - uanset hvilke forskelle der måtte være mellem os som mennesker. Tidligere uddannelseskoordinator, og var aktiv TR mens jeg fungerede som stationsbetjent ved DSB heroppe i Kalundborg.
Privat har jeg tre børn i alderen 15-19, som bor sammen med deres mor.