Sikke et flot solskin

Sikke et flot solskin vi har fået i dag. Det er dejligt at opleve efter flere dages regnvejr. Ganske sjovt, egentlig, for når vejret er godt herhjemme, så er der ikke ret mange steder som kan bringe samme variation i vind og varme. Vi har mange lækre områder med kun meget lille vind, og så alligevel for de mere vandsportsinteresserede tilpas meget vind til f.eks. træning med vandski mv.

Nu ser vi så i nyhederne at mange nu kæmper med at få affugtet deres huse efter skybruddet. De familier som er ramt af dette er nok knap så vilde med vejret…

Sjovt nok tænker politikerne straks i signalværdien i et kommende valgår, for NU skal der gøres noget ved de områder som typisk rammes af skybrud. Selv simple ideer som store sugesystemer og simple opdateringer af kloaksystemerne er der ikke normalt plads til. Men når vandet står i hoftehøjde, så er der pludselig behov for en løsning.

Med andre ord: det rager politikerne en papand når det går godt, men når først folk påvirkes direkte i egne hjem, går det op for dem, at det er de praktiske ting der er blevet sparet på de seneste mange år fordi sluserne har været på vid gab når det gjaldt aktivering af arbejdsløse (med dyre konsulent-løsninger og kurser som reelt intet gav), prestigeprojekter m.v.

Det er på høje tid at gøre op med den slags, og se at få gjort noget ved vore veje, og når dét projekt søsættes kan man i samme omgang lige så godt få kigget på kloakker og kabelsystemer til fibernet m.v. Så kunne man nøjes med at grave (og senere asfaltere) én gang frem for at man graver op før uger efter seneste asfaltering.

Logistik og samarbejde tværfagligt mellem stat, regioner og kommuner kunne skaffe mange af de penge som pt. mangler. Men det kræver så også at folk bliver dygtigere til at snakke (og maile) sammen, så misforståelser undgås.

Hvis den slags blev styret ordentligt så kunne vi virkelig udnytte de mange gode dage med godt vejr til at få samfundet på fode igen. Uden det koster, men tværtimod på basis af de besparelser der kommer af at løse tingene systematisk frem for enhver mand med sin spade…

About the author

Blogger, inspirator i PMI (Positiv Mental Indstilling) som tror på vi sammen er stærkere, hvis vi opfører os anstændigt over for hinanden - uanset hvilke forskelle der måtte være mellem os som mennesker. Tidligere uddannelseskoordinator, og var aktiv TR mens jeg fungerede som stationsbetjent ved DSB heroppe i Kalundborg.
Privat har jeg tre børn i alderen 15-19, som bor sammen med deres mor.