For få år siden var det ulovligt at være socialdemokrat

I dag er det præcis 135 år siden at Louis Pio, Harald Brix og Poul Geleff blev benådet og løsladt efter 2 års fængsel i Vridsløselille [kilde: http://da.wikipedia.org/wiki/8_april]. De er grundlæggerne af det vi i dag kender som Socialdemokraterne.

Det var meget sjovt at høre vores datter reagere på prisniveauerne tilbage til den tid hvor mine bedsteforældre [hendes oldeforældre, hvis de havde levet] var unge. Når vi fortæller hende om 1- og 2-øres mønter, eller for den sags skyld 5- og 10-øren så husker hun jo for nylig da vi netop vekslede 25-ører væk fra sparegrisene da disse udgik. Det samme gælder at tobaksposer dengang indeholdt hele 50 gram, og vist i dag er nede på ca. 40 gram. Dengang kostede 35 øre…

Tiden var en anden dengang, og det glemmer vi alt for hurtigt. Jeg opfatter det som meget vigtigt at gøre det interessant for vore børn at lære om hele demokratiets historie — også selvom viden en dag kan gøre, at de vælger en anden kurs end jeg selv har valgt.

Jeg har selv kæmpet med den fordom at folk tror, at hvis du skifter parti gennem livet så skulle man være holdningsløs. Jeg abonnerer tværtimod på Jens Otto Kraghs opskrift: “Man har et standpunkt, indtil man tager et nyt.” Overbevisninger ændres gennem hele livet, og det politiske liv skifter også gennem årene.

Meget af det vi accepterer i den politiske debat i dag ville være politisk kamikaze hvis det var sket i 80’erne (for kun lidt over 20 år siden). Mange har glemt de perspektiver, og har derfor voldsomme problemer med at finde deres standpunkt i dag.

Mit standpunkt, og min anbefaling, er at du stemmer socialdemokratisk ved det kommende valg. Lars Løkke bruger meget tid på at forklare at valget senest skal komme i november 2011, men jeg nærer ikke nogen særlig tillid til at den nuværende kurs kan holde så længe. Folk er begyndt at tænke i sommerferie inde i Folketinget, men inden vi får set os om tror jeg politikerne er klar til at rokke båden her til efteråret når de kommer retur fra sommerferien, og så vil det være nødvendigt at udskrive et folketingsvalg.

Husk at demokratiet har kostet at få indført her i landet. Vi bør respektere demokratiet og særligt også vise vores opbakning ved at STEMME til næste folketingsvalg. En sofavælger kan være med til at ødelægge endnu 4 år med den nuværende VKO-kurs. Det vil ødelægge enhver chance for at få fremskyndet de nødvendige investeringer som alle ved alligevel skal gennemføres inden for de næste 5-8 år. Hvorfor ikke tage dem nu, og mindske effekten af krisen?

Alle taler om krisen, men kun ganske få er parate til at gøre noget ved det

Dette indlæg blev udgivet i Ikke-kategoriseret. Bogmærk permalinket.