Fra kaffe til te

Mød en inkarneret kaffedrikker. Jeg har drukket kaffe siden jeg var helt lille. Som barn var det vist med mælk i, men som voksen har jeg i årevis drukket RIGTIG MEGET kaffe. Den første kande blev drukket inden for en time, og på fridage kunne jeg nemt nå en seks-otte kander kaffe. Kaffe før sovetid var heller intet problem. Jeg kunne drikke kaffe lige indtil jeg lagde mig til at sove.

Med tiden fik jeg forhøjet blodtryk, delvis pga en noget højere kropsvægt end ideelt, men faktisk nedbragte jeg blodtrykket med over 25% ved hjælp af én eneste ting. Før i tiden skulle te kun indtages når jeg var rigtig syg, og i så fald med rigelige mængder sukker. Jeg havde simpelthen skabt mig en “ond cirkel” som fastholdt kaffen som fast ingrediens i dagligdagen, og te som værende noget ubehageligt.

Ganske som rygestop — holdningen
Min holdning ændrede sig væsentligt da jeg opdagede House of Tea citronteen (fra Netto), og jordbærte. Det startede en rejse ind i teens univers. I dag drikker jeg, med stor glæde, Lord Nelsons vanillete. Altsammen helt uden sukker.

Jeg er ikke den store fan af den sure te (Earl Grey Breakfast m.v.), men alle former for spændende frugtte nydes, lige fra mango til fersken og så videre. Det har været en spændende udflugt fordi det har haft den væsenlige effekt, at jeg, som ovenfor nævnt, nedbragte mit blodtryk med over 25%. En ikke helt uvæsentlig ting på alene at ændre én faktor af ens liv.

Da jeg i sin tid gennemførte komplet rygestop var det tilsætningsstofferne i cigaretter jeg ikke mere ville indtage, og det gjorde det dejligt nemt at stoppe helt uden brug af plastre, tyggegummi eller andre hjælpemidler. Hjernen er den væsentligste faktor i enhver ændring af eksisterende vaner.

På samme måde er det for en kaffedrikker meget ofte et spørgsmål om vanens MAGT. Ikke noget med hverken smag eller nydelse. Jeg nyder f.eks. kaffe på jobbet og når vi er på besøg hos venner og familie. Mest af alt fordi jeg ikke gider Medova-te. Mange er yderst traditionelle i deres te-valg, og det er bestemt ikke alle der har den slags spændende trækasser med glaslåg vi selv anskaffede så vi altid har mindst fem forskellige teer på lager.

Ganske som med en ordentlig diæt, så er VARIATION nøgleordet. Hvis du skal fastholde interessen for te, så er det vigtigt ikke at blive lige så kedelig som kaffedrikkeren som ALTID skal bruge én bestemt type kaffe. Se en Gevalia-drikker, som kun kan finde BKI eller Brun Cirkel. Vedkommende er ved at gå ud af sit gode skind fordi det bare skal være Gevalia.

Når du derfor måske ikke kan smide lakridsen, men har fået konstateret forhøjet blodtryk, så tænk på hvor meget kaffe du drikker. Prøv at ændre din vane ved at lave din første kande spændende te. Har du i forvejen nogle smagsnuancer du godt kan lide på andre områder? Hvis det f.eks. er karamelsauce til isen, så findes der også te med karamel. Hvis det er kanel, findes der også te-varianter med kanel som smag. Mulighederne er, med andre ord, meget store, hvis du undersøger markedet, og jeg vil så absolut anbefale alle at kigge nærmere på teens velsignelser. Du kan stadig nyde kaffen engang imellem, men det sker på en helt ny måde når først du har udvidet din horisont. Nu vil jeg så tage en kop jordbær-te mens jeg ønsker alle en fortsat god dag. 🙂

Dette indlæg blev udgivet i Ikke-kategoriseret. Bogmærk permalinket.