Uden handling…

Uden handling sker der intet. Lyder banalt, men alligevel er der mange der ikke FORSTÅR hvad manglende handling betyder. Jeg så netop en spændende udsendelse fra forleden aften hvor der blev fortalt om brancher som havde rekordomsætning i nedgangstider. Alt lige fra pantelåneren som kunne rapportere om 25-30% vækst de seneste år til discountbutikkerne som netop brugte deres gode likviditetsmæssige situation til at opkøbe restpartier. Kæden Home Bargains satser på at få knap 600 butikker i hele England.

Deres opskrift på succes var nem. Når et firma f.eks. skulle have nyt logo på produkterne opkøbte de restlagre, og videresolgte billigt til forbrugerne. Når andre bukkede under købte de også restpartier fra konkursboer med papir og tilbehør som supplement til deres varebeholdning. De kunne omdanne en tom lagerhal til butik inden for en uge.

Den slags udsendelser er inspirerende fordi de netop beskriver hvordan folk HANDLER i nedgangstider i stedet for at sidde i et hjørne og lade sig nøje med en stagnation. Det kræver gå-på-mod og entusiasme. Det er faktisk ved at blive en mangelvare her i landet, hvor mange forventer at det ALENE skal være politikerne der skal samle stumperne. Når bankerne spiser folk af med for lave renter så lader folk stadig pengene stå samme sted i stedet for at MEDVIRKE til at forbedre deres egen situation.

Penge & Privatøkonomi har for længst beskrevet mange metoder folk kunne bruge til at forbedre deres situation, men alligevel vil mange hellere spendere pengene på blade om dyre biler (som ingen alligevel får råd til medmindre de vinder i Lotto) eller andre “sjovere” ting.

Men faktum er, ikke desto mindre, at du har langt større råderum hvis du selv HANDLER i stedet for at vente på at du bliver tvunget til at handle på en måde du ikke selv kan bestemme. Men det kræver mere aktiv handling i stedet for at lade sig nøje. Vi har allerede tjent abonnementet på Penge & Privatøkonomi ind mange gange, og jeg vil anbefale du også overvejer at læse bladet.

Det kan blive en sjov sport at spare penge. Så bliver det også sjovere at tjene flere af dem når du netto mærker en forskel. God læselyst. 🙂

About the author

Blogger, inspirator i PMI (Positiv Mental Indstilling) som tror på vi sammen er stærkere, hvis vi opfører os anstændigt over for hinanden - uanset hvilke forskelle der måtte være mellem os som mennesker. Tidligere uddannelseskoordinator, og var aktiv TR mens jeg fungerede som stationsbetjent ved DSB heroppe i Kalundborg.
Privat har jeg tre børn i alderen 15-19, som bor sammen med deres mor.