Biblioteker

Jeg er ikke helt glad for det med at ens e-bøger skal kunne udlånes på et bibliotek. Ét er, at en e-bog skal forsynes med et ISBN-nummer. Det er såmænd fair nok, men udsigten til at andre GANSKE GRATIS skal kunne låne den e-bog jeg skriver, hvorefter bagatelgrænsen gør at jeg ikke får en krone for dette udlån, det huer mig bestemt ikke.

Hvis man kunne lave et forlig hvorved alle forfattere var sikret et beløb pr. udlån kunne det diskuteres at der i det mindste sker et salg på 7-800 bøger — når der søges efter biblioteker på Krak dukker der 733 resultater op. Et sådant STORSALG på én gang kunne godt være ganske attraktivt. Men bestemt ikke for at vi alle bagefter er til grin og markedet ryger helt ud af e-bogen som medie.

Der må kunne laves en fornuftig aftale til gavn for alle parter.

Dette indlæg blev udgivet i Ikke-kategoriseret. Bogmærk permalinket.