Status — Se fremad 2008…

Det er altid svært at se fremad, måske især fordi vi mennesker har en tendens til at se meget bagud. Nogle ser bagud af nostalgiske grunde, andre af følelsesmæssige årsager. Fælles for alle disse perspektiver er, at hvis de ikke medvirker til at bringe klarsyn i forhold til fremtiden, så er det nytteløse tilbageblik.

Måske har det et formål hvis nogen deltager i terapi hvor der skal findes årsager til at komme videre, men i så fald er perspektivet stadig IKKE passivt men fremadrettet gennem en bearbejdning af fortiden.

Som en saltstøtte

For de bibelkyndige vil historien om Lots hustru, der blev til en saltstøtte fordi hun kiggede tilbage være til stor lærdom. Ikke alle kender historien, men så er det jo på tide at støve hylden/reolen med bøger af og komme i gang med læsningen.

Mennesket stræber normalt fremefter – uanset om dette gælder at løbe en 100 meter 10 hundreddele af et sekund hurtigere eller om det er svømning, cykling, boksning etc. Denne naturlige fremdrift ligger endog særdeles latent og skjult hos nogle, og til dem kan jeg kun anbefale at følge bloggen. Der er flere projekter som netop også tager udgangspunkt i personlig udvikling, og du vil kunne lære meget.

For alle læsere gælder, at I ønskes et godt nytår og de varmeste ønsker for alle i denne kolde vintertid. 🙂

About the author

Blogger, inspirator i PMI (Positiv Mental Indstilling) som tror på vi sammen er stærkere, hvis vi opfører os anstændigt over for hinanden - uanset hvilke forskelle der måtte være mellem os som mennesker. Tidligere uddannelseskoordinator, og var aktiv TR mens jeg fungerede som stationsbetjent ved DSB heroppe i Kalundborg.
Privat har jeg tre børn i alderen 15-19, som bor sammen med deres mor.