Tag ansvar for dit liv

En meget vigtig lektion her i livet er, at vi alle må tage ansvar for vores liv. Alle drømmer om lottogevinsten, en dygtigere chef, en mindre sur partner – eller noget helt fjerde. Problemet er bare, at drømme for det første ikke er nok til at skabe forandringen. Det kræver handling. Samtidig skal vi være opmærksomme på, at vi selv må skabe forandringen.

Hvis du er træt af din chef, så skift job.

Hvis du er utilfreds med jeres forhold, så må du starte med at se indad. Har du uhensigtsmæssige reaktionsmønstre? Har du blinde vinkler over for dine egne mangler? Er der ting du godt selv ved, du kunne gøre bedre? Det er meget vigtigt, at du ser dine egne udfordringer før du prøver at tage snakken med din partner.

Hvis vedkommende gør noget som ‘trigger’ dig, så fortæl personen om dine følelser og tanker. Uden vrede, uden bebrejdelser. Du har muligvis en helt uventet reaktion på selv små ord, og hvis din partner ikke ved, at der opstår en misforståelse, så er det svært at gøre noget ved det.

Og lad os få én ting helt på det rene: i nogle tilfælde kan det ikke repareres. Ganske som man bare må hive en dårlig tand ud når den har opgivet sin rolle som tand, så må du/I også finde nye græsgange, hvis ikke I kan tale åbent og ærligt om tingene. Det valg er nemt at træffe – been there, done that. 🙂

Dog er det vigtigt her i livet, at vi alle forholder os nøgternt til hvordan man skaber de store forandringer. De starter i detaljen, med dig selv ved rattet i dit eget liv.

Vi prøver lige igen: hvordan skaber man de store forandringer? De starter i detaljen, med dig selv ved rattet i dit eget liv.

Det er fuldkommen ligegyldigt hvad DU forventer andre burde gøre. De må selv træffe egne valg. Forskellen ligger i, om du har karakter og selvrespekt nok til, at træffe dine valg baseret på hvad du vil finde dig i, når tingene kører af sporet.

Rigtig god St. Bededag og weekend. 🙂

About the author

Blogger, inspirator i PMI (Positiv Mental Indstilling) som tror på vi sammen er stærkere, hvis vi opfører os anstændigt over for hinanden - uanset hvilke forskelle der måtte være mellem os som mennesker. Tidligere uddannelseskoordinator, og var aktiv TR mens jeg fungerede som stationsbetjent ved DSB heroppe i Kalundborg.
Privat har jeg tre børn i alderen 15-19, som bor sammen med deres mor.