Linux: Mandriva One 2008

Det er simpelthen fantastisk med Mandriva for jeg brugte tidligere en gratis version af Mandriva 2006. Nu hvor den nye 2008-version kom på gaden downloadede jeg ISO-filen på 694mb, som jeg brændte til en cd, og bootede. Først kom den op og lignede en Live-version (dem som ikke behøver blive installeret for at fungere, altså ligesom Knoppix og den danske pendant Dapix). Dernæst kan man fra skrivebordet vælge cd-ikonen “Live Install” hvorefter man får installationsvindue med hele baduljen MENS man stadig kan arbejde ude på desktoppen.

Fascinerende nemt styresystem at arbejde med. Det er ikke styresystemet i hvert fald der gør, at vi gerne vil over på Macs. Ikke mere anyway. Før den seneste Frankrigstur havde jeg en OEM-version af Vista på den daværende maskine. Med Linux føler man sig hjemme, og fra vores franske venner har vi erfaret, at MacOS bygger på Unix-kernen og Unix-principper.

Blog om Apple Macs

Hvis ikke du skulle have bemærket det, så er jeg i øvrigt begyndt at skrive (på engelsk) om Apple Macs på denne blog: http://www.blunck.dk/loves-apple-mac. Jeg håber at de som tidligere måtte have fulgt med i Linux Nyhedsbrevet måske vil nyde at skrivestilen er bevaret. Hvem ved? Måske kan bloggen inspirere flere til at skifte til Apple. 🙂

About the author

Blogger, inspirator i PMI (Positiv Mental Indstilling) som tror på vi sammen er stærkere, hvis vi opfører os anstændigt over for hinanden - uanset hvilke forskelle der måtte være mellem os som mennesker. Tidligere uddannelseskoordinator, og var aktiv TR mens jeg fungerede som stationsbetjent ved DSB heroppe i Kalundborg.
Privat har jeg tre børn i alderen 15-19, som bor sammen med deres mor.