Prognoser

Prognoser er en smuk ting…
…Blot ikke noget særligt pålideligt værktøj hvis ikke den “menneskelige faktor” er indbygget i måden der er forudsagt nogle tal, resultater, mål og midler. Præcis derfor jeg fredag skrev mit indlæg på min politiske blog om registreringsafgifterne. Nu så vi på nyhederne, at en af de store forhandlere faktisk lades i stikken og kommer i klemme med en del af de penge, som han rent faktisk pålægges (af Staten) at opkræve – nemlig registreringsafgiften.

Lagerbiler var allerede et tema på TV2 News kort efter nyheden kom frem, og alligevel nølede Skats medarbejdere med at gøre noget reelt ved problemet. “Hvad pokker…. Sk*de være med de selvstændige!” synes at være devisen der leves efter, omend det bestemt ikke skorter på den store velvilje og de høje tanker om de vigtige iværksættere ved festlige lejligheder, valg og andre begivenheder hvor visse taburet-klæbende individer “står for skud” (for at bruge en analogi fra den afdøde John Mogensen)…

På præcis samme måde går det med sygehusene, hvor man – på sigt – stadig stræber efter nedlæggelser af sygehuse. Alt imens beskæftigelsesministeren jo er i gang med ridepisken over for dem, som virkelig er kommet i klemme i et behandlingsbehov hvortil ventelisterne ikke harmonerer med sygedagpenge-regler m.v.

Jo, man skulle så sandelig ikke tro, at status quo i dag skulle tages på et land som næsten har overstået al udenlandsgæld. Man skulle rent faktisk tro vi talte om et land udenfor almindeligt civiliserede rammer. Desværre er der blot alt for få, som reelt tør at sige fra overfor de overgreb der foretages lige p.t.

Intet under at mange flytter til udlandet. Udviklingen kunne vendes, men det kræver så sandelig at vi snart får arbejdshandskerne monteret rigtigt, og begynder at føre reel borgerlig politik her i landet – med borgeren i centrum og den gensidige respekt som rettesnor.

Fortsat god weekend. 🙂