Sladder kan være så ondskabsfuld

Alle husker sikkert dengang daværende fraskilte prinsesse Diana døde i Paris den 31. august 1997. Det er snart tyve år siden. Dengang talte medierne om, at man ville vise større hensyn over for de kendte, men her et par årtier senere kan vi desværre konstatere, at det ikke står spor bedre til med sladderpressen. I artiklen Kongehus-eksperter om grevinde Alexandras fremtid: Det bliver vanskeligt hentet af MSN fra BT Online kan man læse ondskabsfulde spekulationer om hvor svært det måtte være for grevinden at få et job når apanagen ophører.

Det burde roses, at grevinden har valgt at frasige sig apanagen når drengene når myndighedsalderen. Det kan ingen være uenig i, vel?

Det burde også være tydeligt for enhver, at når selv dybt inkompetente – og højst kritiserede – ministre kan få jobs i det private, så er det ikke altid et spørgsmål om kompetencer, men netop adgangen til de netværk folk har. Hele dén debat KUNNE være interessant – men den er nok alt for seriøs for en journalist hvis eneste formål er, at vinkle sin artikel så grumt og grimt at den kan sælge en masse blade.

At nogen overhovedet kan få sig selv til at citere eksperter, der udtaler sig til Se & Hør hører vist ind under 1. semester på journaliststudiet. 🙂

Papir er taknemmeligt – og det samme er spalteplads online. HVIS man forholder sig til realiteterne, så begynder det hele med at kigge på hendes kompetencer, og hun er ikke uden evner, hvilket selv et kort opslag på Wikipedia også kunne bekræfte. Der vil helt sikkert være en del virksomheder, som gerne vil bruge hendes indsigtsfulde kendskab til særligt Hong Kong – og Østen generelt – i bestyrelsesarbejde.

Jeg mener, helt ærligt, vi bør være en smule mere kritiske over for de medier, som leverer nyhederne til os. Det venstrehåndsarbejde, der nogle gange leveres burde aldrig være trykt, og her spiller redaktørerne en væsentlig rolle, for de leverer stene for brød. Det er så uærligt som det næsten kan blive, og det svækker naturligvis journalisternes troværdighed når dette er niveauet. Flere tillidsmålinger har vurderet dem på niveau med politikere – og UNDER brugtvognsforhandlere.

Det endda for en personalegruppe, som KUNNE bedre deres anseelse, hvis de gjorde op med denne adfærd.

Sagt ligeud: hvad hjælper det at man fluekn*pper om små ligegyldigheder i Presselogen på TV2 News, når man samtidig kan se store sager, som aldrig når ind i samme loges agenda? Når det VIRKELIG er grumt og grimt, SÅ er der en chance for selvransagelse, men den vil man helst ikke tage, for så risikerer man, at man afslører hvor slemt det står til med troværdigheden.

Pressen skal være uafhængig af den til enhver tid siddende regering. Den skal være objektiv, og selv når der kommer en vis subjektivitet ind i dokumentationen, så må den godt ‘varedeklareres’, så enhver læser kan se, at her kommer en personlig vurdering.

Når man glemmer disse ting, ender man i en blindgyde hvor folk til sidst søger deres nyheder i udlandet, og så er man godt i gang med at save den gren over man selv sidder på, i hvert fald hvis man er journalist.

Kom ind i kampen, venner!

God dag til alle bloggens læsere. 🙂

About the author

Blogger, inspirator i PMI (Positiv Mental Indstilling) som tror på vi sammen er stærkere, hvis vi opfører os anstændigt over for hinanden - uanset hvilke forskelle der måtte være mellem os som mennesker. Tidligere uddannelseskoordinator, og var aktiv TR mens jeg fungerede som stationsbetjent ved DSB heroppe i Kalundborg.
Privat har jeg tre børn i alderen 15-19, som bor sammen med deres mor.