Hvordan prioriterer du?

Midt i al snakken om hvordan julemaden kan laves, julegaverne købes mv, så melder der sig et ganske logisk spørgsmål: Hvordan prioriterer du? Jeg hørte nemlig forleden at mange allerede HAR overtræk på deres Dankort, og januar og februar traditionelt bruges til at gnave af på det lidt for store forbrug i december.

Folk der befinder sig i den situation bør tænke sig om, for det er tydeligvis ikke første gang de befinder sig i den knibe. Jeg har tidligere været inde på det i mine artikler om TV3s program Luksusfælden, og er også kommet ind på det på bloggen Genfind kontrollen over dine penge som jeg præsenterede den 9. december.

Det siver bare ikke ind hos nogle mennesker!

De folk som har problemer med at styre deres prioriteringer BURDE gå ned i banken med deres Dankort, og bede om at få et Visa Electron eller et MasterCard Debit, for ad den vej at signalere, at de gerne vil kvitte tendensen.

Der er nemlig ingen tvivl om at bankerne også på et tidspunkt vil få nok af denne adfærd. Derfor kan du lige så godt lære at prioritere ordentligt nu – før det er for sent.

Jeg morede mig en smule over et afsnit af Den hemmelige millionær, fordi kvinden i indslaget faktisk havde 7,50 i overskud efter hun havde levet i en uge som kontanthjælpsmodtager. Mange brokker sig jo over de ikke kan få pengene til at slå til, men denne millionær havde faktisk påvist noget vi alle vidste i forvejen.

Alting handler om at prioritere rigtigt. Det nytter ikke noget at være doven de første 7 dage af måneden med indkøb af fastfood mv, og så bagefter forvente, at det hele kører på skinner med overtræk sidst på måneden…

Når folk, i ren misundelse, har undret sig over etniske nydanskere KAN spare op til at sende penge hjem til familie og venner, så har det fortalt mere om deres egen mangel på kontrol end om de mennesker, som – netop qva deres oplevelser i oprindelseslandet – har lært, at sætte tæring efter næring.

Med andre ord: hvad pokker blander folk sig i hvordan ANDRE prioriterer?

Hvis du har styr på dit liv og dine ting, hvorfor så undre sig over at andre prioriterer anderledes?

Det prioritering handler om er at kende sine midler, og leve i henhold til disse. Det lyder banalt, men er tydeligvis svært for mange. Hvis du gerne vil vende udviklingen for dig og din familie vil jeg her før juleferien anbefale at du begynder at læse bloggen Tjen penge i din fritid – på nettet. Så får du en masse ideer til hvordan du kan vende udviklingen.

Glædelig jul til alle, og på gensyn her på bloggen den 27. december. Jeg vælger ikke at udgive artikler de næste par dage da de fleste nok er optaget af juleræset og familiesammenkomster, så du vil finde frisk indhold igen om få dage. 🙂

About the author

Blogger, inspirator i PMI (Positiv Mental Indstilling) som tror på vi sammen er stærkere, hvis vi opfører os anstændigt over for hinanden - uanset hvilke forskelle der måtte være mellem os som mennesker. Tidligere uddannelseskoordinator, og var aktiv TR mens jeg fungerede som stationsbetjent ved DSB heroppe i Kalundborg.
Privat har jeg tre børn i alderen 15-19, som bor sammen med deres mor.