Lej et sommerhus i Auvergne

Vi fandt en spændende hjemmeside for leje af sommerhuse i Auvergne, som hed AuvergneCottage. Vi prøvede i ugen 1. august til 8. august at leje Le Chameau (kamelen), og dette var faktisk superhyggeligt.

Ved ankomsten var fruens indtryk at dette var et noget rustiskt hus, men børnene, min næstældste niece og jeg synes det var charmerende. Med tiden blev også fruen glad for de muligheder huset gav, og vi hyggede os med ture rundt i området. Særligt det lokale bilmuseum var meget sjovt at se. Vi tog enkelte billeder. Bemærk venligst det “store” skilt ude ved vejen der annoncerede dette bilmuseum…


[Grafikken er væk efter Screensend gik ned]

Caravelle har også engang været navnet på en mere sporty model end de kassevogne vi i dag kender:
[Grafikken er væk efter Screensend gik ned]

Der var også plads til nostalgi på museet – bl.a. denne 1972-model af en Toyota Celica:
[Grafikken er væk efter Screensend gik ned]

Le Pal — underholdning i fin stil
Meget lig Parc Asterix jeg beskrev i gårsdagens indlæg, så findes der også en underholdningspark med både sjov til børnene, dyrepræsentationer m.v. Dette skriver jeg mere om i næste artikel, men du finder Le Pals hjemmeside hér: http://www.lepal.com/. Allerede nu vil jeg dog lige skynde mig, at nævne, at det godt kan betale sig at bestille billetterne online da I kan se hvor lang kø der er ved indgangen. På en sommerdag med 25 grader i skyggen om formiddagen er selv en halv time en lang ventetid når det hele kan klares online, og du kommer foran i køen… 🙂


[Grafikken er væk efter Screensend gik ned]

Museet i Gannat
Det lokale museum [http://fr.federal-hotel.com/monument-musee-municipal-gannat_1671.htm] kan vi bestemt ikke anbefale, at I spilder spor tid på. Det var nogle ligegyldige, og meget rodede, udstillinger uden særligt meget indhold. Dog er familien generelt meget heste-interesserede, og derfor var det ene rum med seletøj fra det lokale Chateau de Veauce meget interessant. Sidstnævnte slot er p.t. lukket for besøg, så vi kunne ikke se det egentlige museum dér, men altså hér et enkelt billede fra museet:
[Grafikken er væk efter Screensend gik ned]

Selve sommerhuset — Le Chameau
Der var mange lækre detaljer ved sommerhuset, deriblandt, at der også var internet i tv-stuen. Møblementet er hyggeligt, og der er mange sjove billeder rundt omkring i huset.
[Grafikken er væk efter Screensend gik ned]

Midt i det rustikke var der også plads til lækker massagebruser med alle ønskelige funktioner. Meget sjovt midt i et ældgammelt sommerhus at have den lækre detalje…
[Grafikken er væk efter Screensend gik ned]

Overordnet konklusion på sommerhuset, Le Chameau
Vi var glade for omgivelserne omkring sommerhuset, men vi må samtidig erkende, at løftet om at rengøring var inklusiv i prisen lader noget tilbage at ønske i et sommerhus til 750 Euro – godt 5.500,-. Efter franske forhold er det særdeles dyrt, tilstanden taget i betragtning, og vi tog i denne forbindelse et billede fra loftet i køkkenet, hvor der øverst (med højt til loftet) var synligt spindelvæv. Rengøringen gør at du selv lige skal bruge en times tid på de mest vigtige steder hvis du har tænkt dig at indtage fast føde i huset, hvilket må formodes at være tilfældet for de fleste som lejer et sommerhus en hel uge med børn.

[Grafikken er væk efter Screensend gik ned]

En teleskop-støvekost er absolut vigtig at få indkøbt til rengøringsmuligheden, for ellers bliver det hurtigt et irritationsmoment med så synligt støv.

Når man, som jeg, kan sproget, så er den lokale høst genial. Ved at købe den lokale avis fandt jeg en annonce fra en anden udlejer som havde et hus ved Bretagne-kysten til cirka halvdelen af prisen. Alt andet end mobilhome (som ved Maison Lafitte, der beskrives senere i serien). Vi var – overordnet set – meget tilfredse med Le Chameau, og håber at have inspireret jer til at se nærmere på AuvergneCottage‘s hjemmeside. Dog skal det bemærkes, at ovnen ikke fungerer ordentligt, og at man nok i den sammenhæng var bedst tjent med en kombi-ovn med kombineret mini-ovn og mikrobølge i ét samlet hele. Også fordi det harmonerer med hurtig mad når man er på sommerferie. Sengetøj kan også mangle hvis I ankommer 6 mennesker, men det lokale Carrefour i Gannat har billige håndklæder når der kun var 4 til rådighed.

About the author

Adm uddannelsesmedarbejder, uddannet IT-supporter. Inspirator i PMI (Positiv Mental Indstilling) som tror på vi sammen er stærkere, hvis vi opfører os anstændigt over for hinanden - uanset hvilke forskelle der måtte være mellem os som mennesker.
Tidligere biblioteksmedhjælper og før det uddannelseskoordinator, og aktiv TR mens jeg fungerede som stationsbetjent heroppe i Kalundborg.
Privat har jeg tre voksne børn i alderen 19-22.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.