Vi véd vi trænger til ferie, når…

Vi véd vi trænger til ferie, når dumhed går én på nerverne. Når folk saboterer ens gode arbejde med konfliktsøgende adfærd, og altid søger at modarbejde ens gode indsats. Når små dagligdags hændelser virkelig dræner én for energi, og man egentlig mest af alt har lyst til at kaste håndklædet i ringen, og lade arbejde være arbejde, og så bare tage afsted.

I dét perspektiv er det ikke spor svært at tælle ned til tre ugers komplet afslapning helt uden at tænde firmatelefonen, og helt uden at tænke på noget som bare ligner arbejde. Jo, ens GODE kolleger kunne man nemt komme til at savne bare en lille smule. Men konflikterne? Ikke det mindste.

Kender du fornemmelsen?
De fleste kender stensikkert selv fornemmelsen, og nogle gange griner vi lidt af den bagefter, fordi vi synes det virker selv-ynkende. Men ikke desto mindre er det ganske morsomt at konstatere hvor meget nogle mennesker nyde at sabotere godt humør. Du ved: typen som elsker at bruge telefonen frem for mail, fordi vedkommende satser på, at kunne sige hvad som helst på en telefon. E-mail er mere forpligtende. Nemmere at bevise bagefter. Sværere at løbe fra.

Så når nogle engang imellem drillende spørger hvad jeg ville gøre hvis jeg vandt i Lotto, så plejer jeg at sige, at jeg ville ændre noget som helst. Jo: én ting. Jeg ville have fri fra oktober til og med marts, og i den periode ville jeg tage ned og undersøge græsk vin. Simpelthen lave en importvirksomhed med græsk vin hvor vinteren blev tilbragt med at finde de bedste cuvéer, hvorefter sommeren kunne bruges på at pakke og sende god vin rundt til danske hjem. Samtidig med at man selvfølgelig passede sit job mens der var plus-grader her i Danmark.

Ikke fordi vi skal tale vinter her i sommervarmen, men alligevel så er der nok ikke ret mange der nyder det dårlige vejr i vinterhalvåret, vel? 🙂

About the author

Blogger, inspirator i PMI (Positiv Mental Indstilling) som tror på vi sammen er stærkere, hvis vi opfører os anstændigt over for hinanden - uanset hvilke forskelle der måtte være mellem os som mennesker. Tidligere uddannelseskoordinator, og var aktiv TR mens jeg fungerede som stationsbetjent ved DSB heroppe i Kalundborg.
Privat har jeg tre børn i alderen 15-19, som bor sammen med deres mor.