Irriterende ikke alle følger standarder

Der findes standarder for webdesign, herunder for HTML og for CSS, for definitionen af et PDF-dokument som muliggør visning uanset operativsystem og for en masse andre ting.

Men hvorfor er der ikke nogen faste definitioner af den software en webhost har installeret på sine servere? På dét område kan en indstilling af ens blog klares på én måde hos en udbyder mens man bruger timevis på at finde løsningen i diverse dokumenter for at gøre det samme når man skifter udbyder.

Nu virker det hér, men ikke dér!

Mest irriterende er så hvis man har flere blogs, og en bestemt funktion virker ét sted, men ikke et andet. “Hvad var det nu jeg gjorde?” tænker man straks, og kan ganske enkelt ikke huske det – altsammen med yderligere arbejde til følge for at finde ud af hvad man gjorde rigtigt. Ikke forkert. Jo, altså forkert ikke at huske hvordan det skulle gøres rigtigt. 🙂

Et firma flere servere

Det bliver endnu værre, for har man været så letsindig f.eks. at oprette sig på én af tre databaser så kan versionsforskellene mellem MySql-versioner også spille én et interessant kispus… I gamle dage var jeg vild med den slags langhårede opgaver, men nutildags skal det bare virke.

Har man børn, som naturligvis også skal have opmærksomhed, kærlighed, forståelse og svar på mange gode spørgsmål, så kan man lynhurtigt tabe tråden. Men bare rolig: jeg er den fødte optimist, så en af dagene skal jeg nok få sat pænere permalinks på denne og flere andre blogs, der lider af samme problem. 🙂

PS: “Mekanikerens bil er altid den sidste til at blive ordnet” som man siger… Det samme gør sig gældende med IT-folk. Vi hjælper alle andre mens vi selv har småprojekter til regnvejrsdage. 🙂

About the author

Blogger, inspirator i PMI (Positiv Mental Indstilling) som tror på vi sammen er stærkere, hvis vi opfører os anstændigt over for hinanden - uanset hvilke forskelle der måtte være mellem os som mennesker. Tidligere uddannelseskoordinator, og aktiv TR mens jeg fungerede som stationsbetjent heroppe i Kalundborg.
Privat har jeg tre børn i alderen 16-19, som bor sammen med deres mor.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.