En sommertanke og “mini-gave” til dig som læser bloggen

Der findes to hovedgrupper af folk der arbejder

  • selvstændige og iværksættere
  • folk som hellere vil have et “almindeligt” job med fast månedlig hyre

Ingen a- eller b-klasser

Misforstå ikke. Dette indlæg er ikke en diskussion af hvorvidt det ene er bedre end det andet. Det må erkendes fra starten af, at nogle mennesker trives med risici, udfordringer og nye muligheder hele tiden mens andre foretrækker det sikre, stabile og almindeligt forudsigelige. Spøgefugle har faktisk sagt: “Kreativitet er alfa og omega for en webdesigner, men fatalt for en bogholder.”

Det betyder ikke, at nogen har eneret på hvad der er kreativt, og man finder såmænd også kreative bogholdere – den type som f.eks. havde cigarkassen med 5- og 10-ører til når kassebeholdningen ikke helt stemte. Jeg husker tydeligt den skideballe jeg fik da jeg på EFG foreslog en sådan cigarkasse frem for at skulle bogføre på kassedifferencen. 🙂

Der er gode grunde til at holde øje med kassedifferencer. Enten har man en medarbejder som ikke kan tælle eller også sker der noget andet og endnu mere ubehageligt. Sådan er tingene, og det bør vi alle være forberedte på.

Man er ikke bedre alene fordi man vælger det ene frem for det andet. Men det vil gå én væsentligt bedre her i livet hvis det på forhånd erkendes hvorvidt man er iværksætter-typen eller ej.

Den lille sommergave til DIG

Derfor blev jeg meget glad da jeg så, at man nu ganske gratis kan downloade “Opfinderbogen” skrevet af ingeniør og musiker Mikael le Dous. Bogen har været umulig at opdrive, og er nu ved at forsvinde fra bibliotekerne. Du kan med stor fordel gennemgå bogen for at finde ud af hvordan din indre pioner og iværksætterånd reagerer i forhold til teksten. Denne afklaring kan være til kolossal hjælp når gode ideer skal “omsættes” til handling. Du får et overblik som også vil medvirke med stor fordel for din evt. udvikling i retning af iværksætteri.

Bogen kan hentes herfra: http://www.lumia.dk. God læselyst. 🙂