Den katolske kirke igen udfordret på dobbeltmoralen…

Det burde ikke være noget problem at erkende sin menneskelighed blandt præsteskabet. Rent civilt betragtet er det at gå til en prostitueret ikke ulovligt, men det 1200+ sider lange dokument Dossier Preti Gay har udfordret den katolske kirke fordi en italiensk mandlig prostitueret har antydet, at flere dusin præster lever et dobbeltliv, hvor de på den ene side taler for afholdenhed og fornægter homoseksualitet fra talerstolen mens de selv praktiserer det modsatte.

Paulus beskriver denne modsætning i Romerbrevet 7:14-20 hvor han udtrykte det således:

v14 Vi ved, at loven er af ånd. Men jeg er af kød, solgt til at være under synden.
v15 For jeg forstår ikke mine handlinger. Det, jeg vil, det gør jeg ikke, og det, jeg hader, det gør jeg.
v16 Men når jeg gør det, jeg ikke vil, giver jeg loven ret i, at den er god.
v17 Men så er det ikke længere mig, der handler, men synden, som bor i mig.
v18 Jeg ved, at i mig, altså i mit kød, bor der intet godt. Viljen har jeg, men udføre det gode kan jeg ikke.
v19 For det gode, som jeg vil, det gør jeg ikke, men det onde, som jeg ikke vil, det gør jeg.
v20 Men når jeg gør det, jeg ikke vil, er det ikke længere mig, der handler, men synden, som bor i mig.

Det har i mange år været en udfordring for den katolske kirke, at man har stået over for kriser i forhold til børnemisbrug/-mishandling og mange andre sager.

Forskellen mellem den katolske kirke og så denne Paulus er, at sidstnævnte erkendte sine udfordringer. Den katolske kirke har derimod haft en tendens til at feje enhver skandale ind under gulvtæppet – og det er der sikkert rigtig mange katolikker som er rigtig grundig trætte af.

Hvorfor man ikke vil erkende, at askesen er naturstridig i sig selv er en stor gåde. Det burde efterhånden være et emne, som burde være undersøgt for længe siden – ja, faktisk allerede da de første skandaler blev afsløret…

Det bliver interessant at se hvornår den katolske kirke vågner op, og begynder at rydde op i sin dobbeltmoralske indstilling til at sige ét og gøre noget andet. Mange katolikker vil sikkert være mindre sky om deres religion den dag det sker.

God weekend til alle bloggens læsere.

Leave a Response