Konfirmation? Hykleriet fortsætter…

Alle ved det. Alle har hørt det. Alligevel fortsætter konfirmationerne rundt omkring i det ganske danske land med hovedpersoner, som hverken tror på nogen gud, men heller ikke har spor engagement i forhold til den kirke de skal konfirmeres i.

Nogle gør det for gaverne. Andre gør det, fordi de skal. Mange vil gerne have festen, men kan ikke få sig selv til at være de første til at takke nej til kirkens ritual…. Det kaldes hykleri!

Jeg mener helt klart, at unge mennesker skal have lov til at træffe et valg, og hvis det valg er ‘nej tak’, hvorfor så ikke stå ved det?

Er vi stadig, i det 21. århundrede, låst fast til, at vi skal gøre tingene efter princippet om “Same procedure as last year”, som vi kender det fra 90 års fødselsdagen?

Stor ros til dem som TØR gå imod strømmen… 🙂

2 Responses to “Konfirmation? Hykleriet fortsætter…”

 1. Kristian Beedholm siger:

  Ja, hjemme hos os må de da gerne lade sig konfirmere, men så er der ingen fest og gaver. Det er for at skabe balance til alle dem, der får det omvendte valg.

  Jeg synes, historien om Abraham og Isak og den brændende busk fylder ALT for lidt i konfimationsforberedelsen. Det var den historie, det overbeviste min søn.

  • Tak for din kommentar, Kristian
   Jeg synes det er så fedt at høre, at din søn fandt inspiration i den historie. Det er meget individuelt hvilken del, der inspirerer de unge.
   Jeg var på et tidspunkt gæst ved en konfirmation hvor præsten talte om, at man i denne tid skulle installere en mental Jesus-app. Det hun mente var, at stille sig selv spørgsmålet: “Hvad ville Jesus gøre?” Nu er jeg ikke selv kristen længere, men jeg fandt nu alligevel hendes tale interessant – og jeg synes vi glemmer, at rose de ting, som rent faktisk fungerer. Det skaber synergier, når feedback kan inspirere til mere…
   Fortsat god dag herfra.

Leave a Response