Er kristne så gode og næstekærlige som mange tror?

Hvis du spørger den almindelige dansker på Strøget, vil mange mene, at kristne er gode og næstekærlige. Spørgsmålet er så bare, om der er hold i denne påstand, og hvornår har du sidst tjekket denne påstand?

Forleden blev jeg færdig med en bog, der hedder De vederstyggelige, som jeg anmeldte ovre på min blog med boganmeldelser, og det var interessant læsning. Dels fordi den fortalte en hel del om de følelser, som homoseksuelle havde i forhold til det at springe ud, men også fordi den fortalte om nogle af de meget negative følelser som mange af dem mødte i deres omgangskreds.

Når man læser den slags, så bliver man en smule irriteret, fordi de kristne selv elsker at markedsføre sig som hensynsfulde og tolerante – men når det så kommer til stykket, så er flere grupperinger faktisk dybt INtolerante over for folk, som ikke ligner dem fuldt og helt på alle doktrinområder.

Jeg er naturligvis godt klar over, at der er mange strømninger inden for kristendommen. Man kan ikke sige noget præcist, der dækker alle grupper – og det gælder inden for alle religioner, uanset om det var islam, jødedom, kristendom etc. 🙂

Dog mener jeg, at et VÆSENTLIGT kendetegn på voksne mennesker er, at de er tolerante over for alle. Vi bør kunne respektere hinanden uanset hvilke forskelle vi møder – og her er det ret typisk, at troende absolut vil prædike ‘deres’ variation som den eneste rigtige, og det skaber en masse forhindringer for, at mennesker kan sameksistere uden de nødvendigvis behøver at være enige på alle områder.

Hvad er dine tanker om religion, om kristne, om forskelle m.v.? Jeg er spændt på at høre jeres kommentarer, kære læsere. God weekend forude. 🙂

Leave a Response