Den amerikanske valgkamp

En af de ting, som danske medier ikke har fokuseret nær så meget på er Trumps forsøg på, at få de kristne fundamentalister med i sin kampagne. En del såkaldt pro-life folk bruger i denne tid meget energi på Twitter til at markere sig omkring modstanden mod aborter.

Lad det være sagt med det samme: jeg tror ikke der er én eneste person, som tager let på aborter. De få, der bruger det som en præventionsmetode er i forvejen uden for pædagogisk rækkevidde.

Fortrydelsespillen

I dag findes der en del metoder til at standse en mulig graviditet efter et kondom fx er bristet, herunder fortrydelsespillen, som ad medicinsk vej standser en graviditet.

Livets start

Moralister vil naturligvis fremhæve, at livet starter ved undfangelsen, og det har de fuldkommen ret i. Hvad de til gengæld glemmer er hensynet til andre mennesker.

Demonstrationerne

Når folk tilsvines med tilråb, når de tager ind på en abortklinik, så er det en selvretfærdig demonstration af egne dyder. ‘Jeg er så meget bedre end….’ synes at være tanken. Ingen kærlighed dér…

Hvis nu det VAR baseret på hensynet til liv, så kunne man forestille sig, at man præsenterede folk for muligheden for at bortadoptere, men igen skal man også huske, at der ER situationer, hvor en fuldbyrdelse af graviditeten, og her tænker jeg naturligvis på overgreb.

Når en kvinde er blevet voldtaget, så er det et dagligt minde om den ubehagelige hændelse, vedkommende har været ude for. Den slags skal man ikke spøge med, bare fordi man selv har en patentløsning på alting.

Nogle vil sige, at begivenheden ikke nulstilles ved en abort, og selvom jeg ikke er psykolog, så kan jeg hurtigt gætte mig til, at det igen kun er en kortsigtet måde, at se på problemet på. I en tid hvor det at anmelde en sådan forbrydelse kan ende med at føles som et fornyet overgreb, fordi man flere steder bliver mistroet af ordensmagten, når man ønsker at anmelde en voldtægt, så KAN man ikke opstille én løsning, der matcher alle!

Mange årsager – lad folk selv vælge

Det er yderst vigtigt, at folk selv får lov til at bearbejde de følelser, DE selv har, og vi andre kan aldrig komme med den endegyldige forklaring på, hvad andre skal gøre.

Det gør mig faktisk edderspændt rasende, når folk – med religion som alibi – gør sig til fortalere som om DE ved bedre end alle andre. Der findes et særligt sted i det helvede, mange kristne taler om, til de mennesker, som ser verden så sort/hvidt, at de alene ved hvad en guddom måtte mene om et emne.

Når folk er så opildnede af raseri, at de er villige til at kaste med verbale sten mod andre, så bør de huske hvad deres idol egentlig sagde om emnet. Da en kvinde stod over for stening, sagde han: “lad den der er ren iblandt jer, kaste den første sten!”

Bibelkendere vil huske, at folk gik bort, fordi de godt selv kunne se, at ingen var uden fejl. Dén selvindsigt mangler mange af de pro-life folk, som støtter Trumps forsøg på at charmere sig ind på dem. Tænk sig, at en præsident, som lyver hurtigere end en hest kan rende, kan få folk, der burde værdsætte sandheden frem for løgne, til at løbe omkring sig som små hvalpe omkring en madmor… 🙂

God weekend til alle.

One Response to “Den amerikanske valgkamp”

  1. Jeg har lige blokeret en Twitter-bruger som hedder Joel Comm, jeg tidligere har anbefalet som rigtig dygtig forfatter af bøger om bl.a. Google og Twitter pga det tweet, der kan ses her: https://twitter.com/joelcomm/status/1220810724802428939?s=20. Dén tone nægter jeg ganske enkelt at være med til at læse…

Leave a Response