Bogserie jeg varmt kan anbefale

Første bog i serien Firmaet Jesus Kristus af Nick Messenger
Forsiden af første bog i serien

Da jeg sidste uge skrev anmeldelsen af de første to bøger fra Nick Messenger, ville jeg egentlig også have nævnt bogserien Firmaet Jesus Kristus her på bloggen. Det glemte jeg, og kom først i tanke om det, da jeg opdaterede mine blogs til WordPress 5.7.

Navnet er et pseudonym. Forfatteren har skrevet en meget kontroversiel bogserie, som en del kristne uden tvivl vil bryde sig meget lidt om, fordi han – med udgangspunkt i Kierkegaard – udfordrer den almene tænkning om bl.a. barnedåben i folkekirken.

Det bliver man sjældent populær på i kristne kredse. 🙂

Når det er sagt, så skinner det fint igennem, at vedkommende er teolog. Emnerne mestres med nåleskarp præcision, og derfor skal jeg også have fat på de to sidste bøger i serien, da jeg indtil videre kun har læst de to første. Det vil være en bogserie jeg vil vende tilbage til, og læse igen om nogle år, for der er mange fine detaljer, som for mig gjorde mig nysgerrig på Søren Kierkegaard.

Jeg formoder, at du, kære læser, også gerne vil læse denne bogserie, og derfor denne artikel på denne blog. Det er altid en fornøjelse som boganmelder, at man støder på nye bøger, man aldrig selv ville finde. Der udgives mange bøger, og et samlet overblik er næsten umulig. Men det er som sagt en bogserie, som virkelig er velskrevet, og som fortjener mere opmærksomhed. Hvis du tør udfordre dine tanker om folkekirkens doktriner, så er dette i hvert fald en bogserie, du bør læse. Den får min varmeste anbefalinger, og dermed naturligvis seks stjerner ud af seks mulige.

Alle ønskes en rigtig god dag. 🙂

Leave a Response