Man bør aldrig tvinge til konfirmation!

Nu er det jo ret nemt for mig at sige, at man aldrig bør tvinge til konfirmation når man, som jeg, ikke er medlem af folkekirken eller i øvrigt religiøs. Som buddhist er der ikke nogen religiøse lister og regler andet end at opføre sig ordentligt over for sine medmennesker – i hvert fald i den korte beskrivelse. Hensynet til andre handler ISÆR om aldrig at tvinge andre til noget som helst.

Det er ingen hemmelighed for faste læsere af enten denne eller nogle af mine andre blogs, at jeg fik tre børn med en kvinde jeg ikke har boet sammen med i snart syv år. Børnene bor sammen med deres mor, og det er på både godt og ondt, at hun sætter familietraditioner højere end hensynet til vores børns ønsker.

Det lyder som hårde ord, men lad mig lige forklare HVORFOR jeg skriver som jeg gør. 🙂

For det første er fordelen, at de hver især kan bestemme selv om de vil fortsætte som medlemmer af folkekirken når de fylder 18, og jeg kan relatere til da jeg havde en snak med en god kammerat, som netop fortalte, at det at hans mor havde tvunget både ham og hans bror til at sidde på kirkebænken i den lokale katolske kirke indtil de blev konfirmeret havde sikret, at de bestemt ikke fik lyst til at fortsætte traditionen.

Ingen bryder sig om at blive tvunget til noget, vel?

Jeg tier ikke om min holdning til den slags, for jeg mener, at vi alle må være ærlige over for hinanden. Jeg ville til hver en tid bakke mine børn op, hvis de havde interessen for kristendommen. Det havde været deres valg – og det skal de have lov til, hvis det var.

Samtidig vil jeg bare slet ikke skjule hvorfor jeg ikke er medlem af klubben, og dén forklaring HAR de fået. Det er min pligt som almindelig samfundsborger at redegøre for min holdning når jeg bliver spurgt.

Lige så faste læsere vil huske, at jeg på min private blog har nævnt, at politik og religion er de to ting, som kan give de største fjendskaber mellem mennesker. Når de to felter blandes opstår der, som vi har set de seneste mange år, nogle af de mest dødsensfarlige cocktails til skade for mange mennesker. Jeg vil aldrig prakke andre på mine holdninger og/eller tanker, men jeg tier ikke når jeg bliver spurgt…

Fortsat rigtig god dag herfra til alle. 🙂

PS: Hvis du har tanker om konfirmation eller andet, så bider kommentarfeltet ikke….

Leave a Response