Tømmerup-sagen en skrækkelig affære

Tømmerup-sagen hvor en 46-årig præst har forbrudt sig mod børn er en skrækkelig affære. TV Øst har beskrevet sagen her: http://www.tveast.dk/artikel/politiet-leder-efter-boern-udsat-overgreb-i-toemmerup. Det er en rigtig ubehagelig sag for de familier, som nu skal igennem lange helingsprocesser bare fordi en mandsling gemmer sig bag præstekjolen.

Det der er endnu værre er, at vi ofte har læst præster tale negativt om vielser af homoseksuelle når to kvinder eller to mænd ville vies – dér er nogle præster endog MEGET kategoriske og tydelige i sproget. Når der sker overgreb mod børn, så er man håbløst tavse, fordi man allerhelst ikke vil gå ind i en personalesag.

Det er da dobbeltmoral hvis noget skulle være det…

Det er på høje tid, at vi gør præcis det samme med præster som vi hidtil har gjort med pædagoger og lærere. Der skal kræves en børneattest for at måtte håndtere undervisning af børn, herunder også konfirmand-undervisning.

Dette skal så suppleres med en klokkeklar politik om, at Paulus’ kriterier til præster og menighedstjenere i 1. Timotheusbrevet kapitel 3 ER gældende for præster. Hvis de ikke kan genkende sig selv i disse kriterier, må der oprettes et udvalg til omskoling.

Det ER bare IKKE i orden når den slags sker, og der må da for pokker være nogen, som vil tage åbent afstand fra den laissez-faire mentalitet, som har muliggjort den sørgelige tilstand i præsteskabet. Selv for de ikke-troende er dette da en skændsel!

Leave a Response