Religionens vanvid

Det er fuldkommen vanvittigt at se de hændelser der er sket de seneste dage, såvel i Orlando i Florida som i Frankrig. Jeg har allerede skrevet om det på min private blog i artiklen Religiøst vanvid.

Jeg undrer mig voldsomt over, hvordan folk kan bilde sig selv ind, at de skulle have ‘Gud’ på deres side i den slags sager. Handlingen er formålsløs i alle former for terrorisme, og at andre falder for samme vanvid er mig en gåde.

Jeg vil ikke gentage det jeg skrev ovre på den private blog, men fokusere mere på det religiøse aspekt i denne artikel.

Mennesket påstår sig at være det klogeste væsen på planeten, men hvor kloge er vi egentlig, når det kommer til stykket? Når vi for længst burde have indset, at den eksisterende strategi for fred ikke virker, hvorfor skifter man så ikke kurs? Skal det virkelig fortsætte på samme måde, før nogen tør rejse sig i mængden, og protestere imod det vanvid?

Siger det ikke mere om disse religioners ‘gud’, at folk ikke kan skabe harmoni? Når dets tilhængere i virkeligheden bliver endnu mere hadske, fordi nogen tillader sig at tvivle på deres påstande?

Der er så mange tanker, der kunne skrives om dette, men ét er sikkert: bevægelser der opmuntrer til, eller virker ved, vold eller trusler om vold er at opløse ved lov. Det siger Danmarks riges grundlov §78, stk. 2.

Leave a Response