Ekstrem verden – Ross Kemp i Nordirland

Her til aften var jeg kortvarigt vågen, og valgte lige at nyde en kop kaffe mens jeg så ovennævnte program på DR2. Det var lidt af en overraskelse. I Nordirland er der nu opført over 40 høje vægge siden Langfredagaftalen i 1998. Katolikker og protestanter der ikke kan fordrage hinanden, og som skærmer sig fra hinanden.

Og det er ikke ‘bare’ enkelte sure grupperinger. Nogle efterretningskilder antyder, at de hader hinanden mindst lige så meget som nogle militante islamister hader deres fjernder. Det var jeg ret forbavset over.

Jeg kendte i starten af 1990 en gut, som boede i Belfast, og dengang var der områder hvor stilheden var ved at lægge sig over urolighederne på lokalt borgerniveau, men det har så åbenbart ændret sig siden.

Hvorfor kan folk, som mener sig at tro på en fredelig ‘gud’ ikke sameksistere her på planeten? Jeg har allerede causeret lidt om det på min private blog i artiklen Hver vores plads på planeten

Det er noget sørgeligt hvor fjendtlige folk kan blive over enten politiske eller religiøse uenigheder!

Leave a Response