Om fanatisme – politik OG religion

Min farfar havde ret: når det gælder politik OG religion, så kan folk virkelig vise hvad den mest indædte form for fanatisme egentlig er. Nederst i artiklen kan du læse hvad jeg tidligere har skrevet i min mini-serie om fanatisme. Fanatismen kendes under mange farver. Nogle kalder sig trofaste over for en bestemt ideologi, og fornægter de er fanatiske. Alligevel er de hadefulde over for enhver som tillader sig at spørge ind til argumentationen de kommer med.

Det gælder ikke kun i fanatiske sekter, men lige så meget blandt folk som ville kalde sig “almindelige.” Desværre.

Vi kommer nemlig aldrig til at forene folk hvis alle holder på DERES ret frem for alles ret til at være individualister – så længe det sker i gensidig respekt for hinandens ret til at være forskellige.

Værdikampen vil i løbet af næste folketingsvalg, og efter, komme til at handle om at genfinde den danske identitet. Den virkelighed at vi alle må se at finde fælles grundlag for sameksistens hvis vi ønsker at bringe en positiv verden videre til vores børn og børnebørn. Det gælder lige så meget på miljøområdet, hvor vi godt kunne bruge flere elbiler, mere solcelle- og jordvarme, som det gælder i vores respekt for hinanden. Regeringen er kørt fast i en mudderkastning hvor modstandere fanatisk betegnes som ræverøde, økonomisk uansvarlige, og flere andre skældsord i et forsøg på at fjerne fokus fra alle de fejl der foretages.

Spørgsmålet vi alle bør stille os selv er: vil vi genfinde den oprindelige danskhed hvor vi forsvarer hinandens ret til at være FORSKELLIGE, eller vil vi fanatisk holde på vores eget til skade for alle i sidste ende?


Tidligere skrevet om fanatisme:

Leave a Response