United Democrats – en nobel ide

United Democrats, grundlagt af Jeppe Hedaa, er en meget nobel ide. Islamisk Kristent Studiecenter startede i sin tid med en lignende strategi. Dengang var det tanken at forene i hvert fald både kristne og muslimer. Ideen om at forene de tre monoteistiske livssyn har nærmest globale fredsperspektiver, og i dét lys kan enhver anstrengelse da kun anbefales.

Menneskesynet, hvor der søges forenelige punkter mellem trosretningerne, og livssynene, er glædeligt, og bør bestemt opmuntres. Ikke fordi folk af den grund skal gå på kompromis med egne trossætninger, men fordi der uden tvivl er flere steder hvor dialogen vil hjælpe, så modstanden mellem grupperne mindskes.

Det var et spændende interview i dagens avis, og jeg håber så afgjort for Jeppe at hans projekt får god medvind. Man kunne nemlig meget nemt frygte, at fundamentalister straks tror dette er et forsøg på økumeni. Jeg ser det mere som et frisk pust hvor alle kan erkendes hinandens udgangspunkter.

Leave a Response