Ikke dyrt at tjekke selv

Mange tror, helt fejlagtigt, at det er dyrt at undersøge alting selv. Født og opvokset i et ikke-bogligt miljø er mange i dag slet ikke vant til at have bøger på hylderne. Flere tror, mindst lige så fejlagtigt, at det så kun er boghandlere som kan formidle ældre opslagsværker. Derfor er dette indlæg skrevet til dig, der måske ikke ved lige så meget om bøger som jeg og andre der dagligt bruger bøger som inspiration og kilde til information.

Misforstå mig endelig ikke. Jeg bruger mange online værktøjer, herunder også det engelske og danske Wikipedia. Der er så også flere religiøse værktøjer jeg bruger herunder en hebraisk-fransk og hebraisk-engelsk online Bibel som kan findes her: http://www.sefarim.fr/.

Flere kristne benytter sikkert også Det Danske Bibelselskabs online-version som så også indeholder såvel de kristne skrifter samt apokryferne. Den udgave er at finde her: http://www.bibel.dk. Denne udgave (den såkaldt “autoriserede” udgave af 1992 er en anelse misvisende på de hebraiske skrifter som bladet Faklen (som nu er online-magasin) allerede har beskrevet for flere år siden med basis i adskillige filologers ekspertise på området).

Hard- og paperbacks til god pris
En meget overset faktor når det gælder køb af bøger er Amazon. Uanset om du bruger den franske eller engelske version af Amazon, så vil du altid finde stor inspiration ud fra deres databasestyrede hjemmeside. Der er god hjælp til tematiske resultater. Når du tilføjer en bog til enten din ønske- eller indkøbsliste, så vil du straks få en oversigt over hvad andre kunder også har bestilt. Så kan du i ro og mag “surfe” rundt blandt bøger og/eller dvd’er.Mange danske boghandlere er faktisk temmeligt dårlige til at ekspedere udenlandske bøger, og hvis de endelig ved hvad de har med at gøre, så er det ofte med en fordobling af prisen til følge. Nogle bøger man i en religiøs boghandel i Danmark ser til en plov koster helt ned til knap 200,-. Du skal slet ikke bekymre dig om moms, for det håndterer Amazon automatisk. Slutresultatet ved bogbestillinger er, at du i hvert fald sparer ca. 45% i forhold til at bestille i en dansk boghandel. Dernæst vil du erfare at leveringstiden holder. Når Amazon skriver “sendes inden for 1-3 dage” så kan du meget vel risikere at din pakke faktisk allerede sendes til dig dagen efter din bestilling. Top-service til en meget konkurrencedygtig pris.

Jeg er ikke så dygtig til sprog
En meget typisk indvending er, at man ikke er specielt dygtig til sprog. Tro mig. Uanset hvor dårlig jeg er til at holde fast i en tysk tekst (selvom jeg gerne læser engelsk og fransk), så er øvelse noget af det bedste du kan gøre. En årgang fandt jeg f.eks. ud af at tyske IT-magasiner var LANGT billigere end danske blade. Vi taler om 4.99€ (ca. 37,-) inkl. DVD hvorimod samme type blad (m/DVD) kostede 64,50. Ikke alene var bladene langt billigere. De var langt TYKKERE og havde langt mere indhold, hvorimod vi herhjemme typisk har en sidefordeling mellem indhold og reklamer der ligger på 60-40.

Øvelse gør mester. Derfor kan det også godt være, at du første gang skal have ordbogen ved siden af læsningen, men efterhånden som tankegangen, erfaringen, sproget m.v. kommer mere og mere ind på nethinden, så vil du også opdage at din fornemmelse og forståelse forbedres.

Så det bedste råd er: KOM I GANG. Det er ikke nær så dyrt at tjekke tingene selv. Stop klynkeriet, og vis, at du interesserer dig for emnet.

Leave a Response