Den katolske kirke lærer det aldrig!

Det er sørgeligt at se nyheden på TV2 News om, at Pavens finansminister er tiltalt for sexmisbrug og voldtægt. Der har været talrige dokumentarer om skandalerne i relation til den katolske kirke, og alligevel fejes tingene ind under gulvtæppet.

Der er flere faktorer i dette. Dels at den katolske kirke kender til problemet, men alligevel forventer at nyde anseelse, selvom talrige dokumentarer har vist, at man ikke gør noget ved konkrete anmeldelser. Hvis man endelig gør noget, så desavouerer man de folk, som kommer frem med anklagerne, og det er bare ikke i orden.

Folk betror deres børn til den slags præster i en blind tro på, at pateren da ikke kan finde på den slags – og interesseorganisationerne, som normalt har børns vilkår på dagsordenen er håbløst tavse omkring dette. Man er så konfliktsky i forhold til den slags af religiøse grunde, og det gør – desværre – kun problemet endnu værre.

Hvor man i militære organisationer som f.eks. Fremmedlegionen har et æreskodeks hvor disciplinen går hele vejen gennem systemet, så har man i den katolske kirke tydeligvis et niveau hvor præster som når til en vis position pludselig omfattes af et skjold, som sikrer dem fuldkommen immunitet imod anklager.

Man burde gå til myndighederne når den slags sker, men det gør man ikke. Man burde sikre psykologisk behandling til folk som ikke kan forholde sig til grænser, men her afviser man den videnskab, som ellers kunne hjælpe med at afklare problemerne.

Det er så pokkers sørgeligt, for problemerne er oldgamle, men får lov til at fortsætte. Alle vender det blinde øje til problemerne…

Leave a Response