Kristne friskoler der prædiker had

Man kan ved selvsyn læse om de kristne friskoler TV2 undersøgte herfra: http://nyheder.tv2.dk/samfund/2016-03-03-kristne-friskoler-til-elever-udlev-ikke-homoseksualitet?utm_source=dlvr.it&utm_medium=twitter. Det er uacceptabelt, at friskoler i snit får 46.000,- om året pr. studerende under påskud af, at ville levere en bedre kvalitet i undervisningen, for derefter at reducere undervisningen til prædiken i had.

Der er næppe ret mange, der er spor i tvivl om det had, homoseksuelle kan opleve, hvis de skulle gå til bogreligionerne. Nogle finder stor fornøjelse i at fremhæve, at skabelsen bød på Adam og Eva – ikke Adam og Bruce. Dog er det jo slet ikke foreneligt med de akademiske kriterier vi som samfund har for skolernes undervisning, hvis det iklædes missionering.

Det BURDE være således, at friskoler etableres, fordi der enten mangler en skole i et område, eller fordi nogle forældre bliver enige om, at den eksisterende skole ikke leverer et ordentligt miljø for eleverne. Pensum er stadig fuldkommen det samme på hvert klassetrin om det er i en folkeskole, på en privatskole eller i en friskole – og det er det, som Ministeriet for Børn, Undervisning og Ligestilling bør bruge som kriterie for hvorvidt en friskole opfylder kravet om fuldt pensum eller ikke, og derved for at modtage statsstøtte.

Hvis en skole prædiker had lever denne ikke op til de krav, der ligger i pensum, og så må forældrene selv afgøre om dette budskab er så vigtigt for dem, at de selv vil dække det tilskud friskolen således ikke vil kunne opnå, hvis ministeriet levede op til sin tilsynsforpligtelse.

Det er MEGET vigtigt, at vi én gang for alle får helt styr på opgaven. En kristen forening kan sagtens arbejde med den missionering den ønsker, men det må IKKE ske i skolemæssigt regi. Ellers ender vi med parallelskoler, som på ingen måde kan leve op til de tolerante og rummelige mennesker der er brug for på arbejdsmarkedet.

Det er slet ikke relevant for et pensum om folk tror på månen er lavet af grøn ost, eller hvad den enkeltes holdning til homoseksuelle er, eller for den sags skyld om tømrerdrengen var eller ikke var en messias. Der er behov for, at der er helt styr på tabeller, stavning, historie og sprog – og det er her energien skal fokuseres, også på friskolerne, og dette uanset om de selv vil det eller ikke.

Leave a Response