Forståelse af teksten mangelfuld

Når man læser artiklen “Hård kritik af opgør med bibeltekst“, så står det vist fast at prodekan Troels Nørager ikke forstår ret meget af de hebraiske skrifter.

Abraham blev belønnet for sin trofasthed over for Gud, og det falder nu prodekanen for brystet. Han vil tolke skrifter med mange århundreder på bagen i lyset af nutidigt demokrati. Mon ikke man bare skal nøjes med at udgive Bibelen i ren pixi-format for at prodekanen har en chance for at føle sig hjemme? Eller omskrive det til ren Anders And [uden i øvrigt ellers at ville genere Disney :-)] for det er da bestemt ikke tekstforståelsen der står højest på prodekanens liste over talenter.

Det er blevet så moderne at ødelægge tekster i nutidigt perspektiv, og uanset om det er Shakespeare eller Bibelen, så viser det med al tydelighed at skrifterne egentlig ikke er skrevet for akademikere. Det er til de troende, dem som HAR et livssyn frem for at gøre det til en karriere at ødelægge og nedbryde det der læses…

Leave a Response